SRBIJA UVEK UZ SVOJ NAROD: Obilaskom vrtića u selu Jažince u opštini Štrpce Petar Petković završio dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji

D. Zečević

25. 04. 2021. u 19:01

DRŽAVA Srbija će uvek biti uz svoj narod na KiM što pokazuje i novi paket finansijske pomoći, čija isplata uskoro treba da počne.

СРБИЈА УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД: Обиласком вртића у селу Јажинце у општини Штрпце Петар Петковић завршио дводневну посету Косову и Метохији

Foto: D. Zečević

Ovo je danas popodne prilikom obilaska novoizgrađenog vrtića u selu Jažice u opštini Štrpce rekao Petar Petković, direektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Petković je sa potpredsednikom Srpske liste Daliborom Jevtićem obišao prostorije vrtića i tom prilikom istakao da će vrtić uskoro biti potpuno opremljen i da će to značiti i nova radna mesta za ovdašnje stanovnike.

- U ovom vrtiću moći će da boravi oko 80 dece i valjalo bi da ih bude što više. Mi smo spremni da još jedan ovakav vrtić da sagradimo, jer su deca naša budućnost i važno je da imamo ovakve objekte. Videćemo šta je još potrebno da se ovde izgradi, da i ovde izgradimo još koju zgradu poput one u Severnoj Mitrovici, koja je juče predata na upotrebu, jer je država Srbija danas u mogućnosti da pomaže našem narodu na KiM- kazao je Petković naglasivši da država Srbija ima dovoljno sredstava u budžetu i podsetio da je rebalansom budžeta izdvojeno četiri milijarde dinara dodatnih sredstava za prostor Kosova i Metohije. On je još jednom iz Štrpca uputio i poruku mira, koja je, kako je kazao izuzetno važna za sve ljude ovde.

Foto: D. Zečević

- Još jednom, jer to uvek činim, upućujem poruku mira iz ove divne prelepe sredine i naglašavam da je veoma važno da zajedno radimo, gradimo i stvaramo i da doprinosimo boljoj budućnosti, jer samo na taj način možemo da vodimo računa i o našoj deci i našim životima, da budu dostojni 21. veka. Komšijama Albancima poručujem da je važno da zajednički stvaramo uslove za pomirenje srpskog i albanskog naroda, a ovakvi i slični objekti stvaraju uslove za bolji život .Jer kada se bolje živi, manje je tenzija i incidenata. Da se okrenemo ekonomiji i razvoju, jer je to budućnost i to je naša politika-zaključio je Petković koji je na današi praznik Cveti prisustvovao jutros prisustvovao liturgiji umanastiru Visoki Dečani gde je potom razgovarao sa monaštvom i obišao ovu svetinju. Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izrazio je zadovoljstvo posetom i boravkom direktora Kancelarije za KiM ističući da je opština Štrpce dobar primer suživota i multietičnosti i da je dobro mesto sa koga može da se pošalje poruka mira.

Foto: D. Zečević

- Mi kao ljudi koji su ovde ostali i opstali u vremenima, kada to nije bilo lako, znamo kakvi su problemi i muke kada nema mira. Zato činimo sve da obezbedimo mir, da ljudima obezbedimo najbolje uslove za život i svakako nam je tu i pomoć i podrška i Kancelarije za KiM, Vlade Republike Srbije i predsednika Vučića veoma značajna, a ovaj objekat vrtića je upravo jedno od obećanja koje je ispunjeno. To je jasna poruka i da imamo nadu i veru da ćemo i u budućnosti otvarati nove vrtiiće i nove škole, ali i nova radna mesta za mlade ljude kako bi smo opstali ovde-kazao je Jevtić. Inače, posetom Štrpcu, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković završio je dvodnevni boravak na KiM koji je protekao uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024