SAMOHRANOM OCU ČETVORO DECE SAGRAĐENA KUĆA: Petković obišao Donje Močane na Kosovu i Metohiji (FOTO)

D. Zečević

24. 04. 2021. u 15:31

HVALA Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije što misle na nas. Ova kuća koju su nam sagradili za nas znači novi život i bolju budućnost. Pogotovu za moje četvoro deceod kojih su troje jako dobri studeti.

САМОХРАНОМ ОЦУ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ САГРАЂЕНА КУЋА: Петковић обишао Доње Мочане на Косову и Метохији (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Ovim rečima zahvalio se Miloš Ivaković samohrani otac četvoro dece iz sela Donje Močane direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću koji je danas posetio ovu porodicu.

Petković koji je Ivkovićima uručio ikonu svetog Nikole ali i lap top za studente, prvi je zvaničnik Vlade Srbije koji je obišao ovo selo sa 150 stanovnika.On je u ovom selu podsetio da je poslednjim rebalansom budžeta, Vlada Srbije izdvojila četiri milijarde dinara dodatnih sredstava za prostor Kosova i Metohije.Značajan deo ovih sredstava će otići na kapitalne investicije, a drugi deo za jednokratnu pomoć svim građanima na KiM.

- Po 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za zaposlene, penzionere, studente i decu do 18 godina To mnogo znači za naš narod na Kosovu i Metohiji pogotovo za Srbe južno od Ibra. To je velika pomoć i pokazatelj da je država Srbija danas u mogućnosti, s obzirom da je ekonomski jaka, da još snažnije i jače pomogne naš narod na Kosovu i Metohiji - podvukao je Petković koji je potom posetio maastir Draganac jedini živi manastir u kosovsom pomoravlju. Odgovarajući a pitanja ovinara o predstoećem dijalogu Beograda i Prištine, Petković je kazao da je važnno istaći da je Beograd posvećen dijalogu.

- Važno je da razgovaramo i putem razgovora i dogoovora dođemo do kompromisnog rešenja koje je ključ za istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda a samim tim i pomirenje na zapadnom Balkanu. To pomirenje je ključ i ekonosmkog razvoja jer moramo da imamo mir da bismo mogli ekonomski da napredujemo - rekao je Petković u Kosovskoj Kamenici podsećajući na važnost Briselskog sporazuma koji je ,kako je naglasio, omogućio državi Srbiji da se pritisak na nju prebaci na razgovore za briselskim stolom.

Petković je potom obišao manastir Draganac jedini živi manastir u kosovskom pomoravlju a na kraju današnje posete Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije će u selu Bostane u opštini ovo brdo u crkvi Presvete Bogorodice, prisustvovati osvećenju vrbovih grančica, povodom praznika Lazareva subota – Vrbica, nakon čega će se družiti sa decom u porti crkve.

Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, u nedelju, 25. marta, u manastiru Visoki Dečani, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovaće Svetoj Liturgiji povodom praznika Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – Cveti.Nakon Liturgije, direktor Petar Petković i iguman manastira, arhimandrit Sava, obići će manastirski posed.

Posetu Kosovu i Metohiji Petković će završiti obilaskom novoizgrađenog vrtića u selu Jažince, u opštini Štrpce.

Sve navedene aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju će biti sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom Kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu