VUČIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE: Proslavljamo najviši vojni praznik, živela Srbija!

Tanjug

23. 04. 2021. u 07:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈСКЕ: Прослављамо највиши војни празник, живела Србија!

Foto: Printskrin

- Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije. U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik - Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci - naveo je Vučić.

On je istakao da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, "kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju".

- U prethodnoj godini, usled pandemije virusa korona, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvalujem" - poručio je Vučić pripadnicima VS.

Ukazao je da "snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države" i da su upravo zbog toga ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinica koja su ove godine započela, tek prvi korak u toj misiji.

- Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija - zaključio je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Boban

23.04.2021. 09:32

Neka je srećan Dan Vojske Srbije! Ona je kroz istoriju bila snaga koja je izgradina najveće društvene vrednosti koje se zovu sloboda i mir. Zato narod nesebično voli i veruje svojoj vojsci i ovom hrabrom časnom i svetom pozivu..

Sofija

23.04.2021. 19:36

Србија се поноси на своју восјку и војника који часно и поштено обавља дужност