RADETA ZA "NOVOSTI" O PRETNJAMA IZ HAGA: Srbija je postupila u skladu sa Ustavom i Zakonom o saradnji sa Tribunalom!

S.S.R.

16. 04. 2021. u 18:21

SRBIJA je postupila u skladu sa Ustavom i Zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom, kaže za "Novosti" Vjerica Radeta.

РАДЕТА ЗА НОВОСТИ О ПРЕТЊАМА ИЗ ХАГА: Србија је поступила у складу са Уставом и Законом о сарадњи са Трибуналом!

Foto: N.Fifić

Ona je komentarisala odluku Mehanizma u Hagu da tuži Srbiju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, zbog nepoštovanja suda i neizručivanja nje i Petra Jojića. 

- Taj zakon ne predviđa izručivanje naših državljanja zbog nepoštovanja Tribunala. Jojić i ja imamo pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu koji je to potvrdio i svako ko bi prekršio to rešenje pogazio bi Ustav Republike Srbije - kaže ona. 

- Sudija Li Daćun očigledno na tom predmetu sa lažnim optužbama hoće da produži svoj angažman u Mehanizmu u Hagu da bi i dalje dobijao velike apanaže - zaključila je Radeta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

ZAvram

16.04.2021. 23:46

Речени "механизам" се, очигледно, покварио, без изгледа да икада буде поправљен. Какво изручење, каква трабуњања? Да туже Србију? Као да наша земља нема свој Устав, који мора да поштује. Још ни љагу с образа скинули нисмо због највеће бруке, изручења председника државе крвопијама у Хаг, а од нас траже да се опет простремо као отирач, о који ће они, пуни невероватног егоизма, али и пуних џепова пара, крвавих додуше, да убришу своје крваве чизме. Тога више нема. Ово је она Србија, која се никада пред непријатељем није повлачила, нити му поданички љубила скуте и рукаве! Подршка радикалима, госпођи Радети и господину Јојићу!

Pera

17.04.2021. 05:00

Ovi u Hagu su izgubili mozak. Odakle im ideja da se Haški Sud MORA poštovati? Neka kažu jasno šta gone: zločin ili poštovanje? Jake su mi to sudije. UN treba da im očita dobru lekciju. Dok su trebali da osude Srbe i oslobode ostale uz malo izuzetaka, bili su glavni. Sad kad neko kaže da ih ne poštuje, da su marionete SAD da su pristrasni sa ne dvostrukim već trostrukim i četvorostrukim standardima, odjedanput su uvredjeni i ponašaju se kao mala deca. Ni ja ih ne poštujem, neka ih poštuje tata njihov. Treba da se stide svojih postupaka.

Jeremija

17.04.2021. 07:06

Haški sud su uspostavile UN i Srbija je po medjunarodnom pravu dužna da se povinuje njegovim odlukama. Ustavne odredbe tu nemaju nikakvog značaja! Radeta govori koješta!