SASTANAK O BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI: Ministar Rakić razgovarao sa ambasadorom Kosnetom

Tanjug

15. 04. 2021. u 13:04

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić danas je u Prištini sa ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom, razgovarao sa o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, procesu povratka, pravima nevećinskih zajednica i situaciji kada je u pitanju pandemija Kovid - 19.

САСТАНАК О БЕЗБЕДНОСНОЈ СИТУАЦИЈИ: Министар Ракић разговарао са амбасадором Коснетом

Foto: Tanjug

Ministar Rakić je ambasadoru Kosnetu iskazao posebnu zabrinutost zbog incidenata koji su se dešavali u prethodnih nekoliko dana u sredinama u kojima žive Srbi i rekao da se mora učiniti sve da se incidenti suzbiju, navedeno je u saopštenju.

Rakić je kazao da problemi oko bezbednosne situacije negativno utiču i na proces povratka i zatražio podršku za povratak većeg broja raseljenih u narednom periodu.

Zvaničnici su se složili da je situacija kada je u pitanju pandemija Kovid - 19 složena i istakli da se nadaju da će u periodu koji nam predstoji doći do poboljšanja.

Američki ambasador Filip Kosnet je čestitao Rakiću na imenovanju na poziciji ministra za zajednice i povratak i iskazao podršku svim procesima koji će pozitivno uticatu na kosovsko društvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta