AMBASADOR MARKO ĐURIĆ: Pozicija Srbije je vidno osnažena u američkim očima

Tanjug

15. 04. 2021. u 00:00

INTENZIVNI radni kontakti sa zvaničnicima američke administracije o daljem unapređenju odnosa Srbije i SAD nastavljeni su i tokom ove sedmice u Vašingtonu, saopštila je večeras Ambasada Srbije u Vašingtonu.

АМБАСАДОР МАРКО ЂУРИЋ: Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима

Foto: Tviter

Razgovore sa visokim predstavnicima izvršne vlasti u američkoj administraciji, kao i drugim zvaničnicima zaduženim za našu zemlju i region ambasador Marko Đurić ocenjuje kao izuzetno korisne i sadržajne, navodi se u saopštenju Ambasade.

U okviru dijaloga sa Stejt dipartmentom, Đurić se do sada sastao sa pomoćnikom državnog sekretara Filipom Rikerom, specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i zamenicom pomoćnika državnog sekretara Moli Montgomeri.

- Zadovoljan sam što smo, za veoma kratko vreme od mog dolaska u Ambasadu u Vašingtonu, kolege i ja uspeli da ostvarimo učestale i intenzivne kontakte u Stejt dipartmentu kao ključnoj instituciji u kojoj se kroji celokupan spoljnopolitički nastup Amerike prema celom svetu - ukazao je Đurić.

Pored visoke dinamike susreta u Stejt dipartmentu, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu trgovine i drugim američkim institucijama, došlo je do značajnog proširenja Srpskog kokusa u Kongresu SAD, kojem je, za nešto manje od dva meseca, pristupilo čak sedam kongresmena.

- Posebno me raduje činjenica da se sve više kongresmena, kako iz Demokratske, tako i iz Republikanske stranke, pridružuje našem Kokusu u američkom Kongresu. Naši stavovi se i čuju i uvažavaju i u Predstavničkom domu i u Senatu zahvaljujući otvorenom i konstruktivnom pristupu i putu koje je utabalo naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Pozicija Srbije je vidno osnažena u američkim očima, i nastaviće da jača i u periodu koji je pred nama - dodao je Đurić.

Poručuje da će kolege u Ambasadi i on nastaviti da zajedničkim delovanjem i proaktivnim nastupom doprinose promociji Srbije u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i svim drugim sferama saradnje, kao i sveukupnom jačanju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti