SADA JE I ZVANIČNO: Ambasador Đurić je postao stalni posmatrač pri Organizaciji američkih država

Tanjug

12. 04. 2021. u 20:25

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Đurić predao je danas akreditivna pisma generalnom sekretaru Organizacije američkih država (OAD) Luisu Almagru, čime je i zvanično postao stalni posmatrač pri toj regionalnoj organizaciji.

САДА ЈЕ И ЗВАНИЧНО: Амбасадор Ђурић је постао стални посматрач при Организацији америчких држава

Foto: Tviter

Kako se navodi u saopštenju Ambasade Srbije, Ðurić je istakao posvećenost Republike Srbije daljem razvoju saradnje sa OAD i negovanju bilateralnih odnosa sa državama Severne i Latinske Amerike i Kariba.

- Današnja jaka Srbija, koja se ubrzano razvija, želi da bude čvrsto uporište zemalja Latinske Amerike u Evropi. Najveća komparativna prednost Srbije leži upravo u našoj spremnosti i otvorenosti za saradnju sa svim regionima i državama sveta - rekao je Đurić.

On je podsetio da "tradicija saradnje Srbije i zemalja članica OAD seže u daleku prošlost i preneo Almagru poruke prijateljstva u ime naroda Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića.

Organizacija američkih država predstavlja najstariju regionalnu organizaciju na svetu koja okuplja 35 država Severne i Latinske Amerike i Kariba sa statusom članice, kao i 72 države sveta sa statusom stalnog posmatrača.

Republici Srbiji dodeljen je status stalnog posmatrača pri ovoj Organizaciji 2002. godine, a njeni predstavnici aktivno učestvuju u Generalnim skupštinama OAD od 2011. godine, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)