SELAKOVIĆ O MARINIKI TEPIĆ: Lažnim optužbama skreće pažnju sa Đilasovih računa

Novosti online

14. 04. 2021. u 12:02

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković je ocenio da nisu slučajne optužbe potpredsednice SSP-a Marinike Tepić, s obzirom da na taj način želi da prikrije važniju temu vezanu za njenog poslodavca Dragana Đilasa koji, kako navodi, poseduje 57 računa u 17 stranih država.

СЕЛАКОВИЋ О МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Лажним оптужбама скреће пажњу са Ђиласових рачуна

FOTO; Printskrin / Tv Pink

Selaković je rekao da neće tužiti Tepić koja ga je optužila da je, dok je bio ministar pravde, terao policajca koji je jedini osuđen u slučaju Savamala da prizna krivicu, a da će mu zauzvrat pomoći da legalizuje svoju nelegalizovanu kuću.

- Neću tužiti Mariniku Tepić, ne pada mi na pamet da vreme trošim na taj način. Pozvao sam je da razgovaramo o tome, jer zamislite tu konstrukciju da je ministar pravde vršio pritisak na policajca. To neću da komentarišem, to je budalaština, glupost, a da ne pričam o tome kolika je laž - naglasio je Selaković.

Kako je rekao, te "budalaštine" služe kao dimna bomba da se prikrije suma više od 28 miliona evra, dolara ili koje god valute koji su na računima Đilasa po inostranstvu.

- Ne mogu da razumem nečiju maštu i nivo laži koje je neko u stanju da iznosi, ali kada neko štiti svoga šefa makar i bacajući dimne bombe, to vidim kao sredstva političke borbe koja su se odomaćila u Srbiji - rekao je Selaković.

Dodaje da se ipak na taj način ne mogu sakriti ti računi koje ima Dragan Đilas.

- To je 57 računa, a cifra je preko 28 miliona evra, dolara, čega god da je. Što to nemate vi, mi ostali koji se bavimo nekim javnim poslom? Ne bih voleo da zaradim novac na taj način i zato smo i došli na vlast da se više na taj način ne bi zarađivao novac - zaključio je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu