SELAKOVIĆ ULOŽIO PROTEST NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: Priština zloupotrebama promoviše simbole tzv. Kosova (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 17:05

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uložio je protest zbog zloupotrebe video-formata sednice od strane Prištine kako bi se promovisali simboli lažne države Kosovo.

СЕЛАКОВИЋ УЛОЖИО ПРОТЕСТ НА СЕДНИЦИ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Приштина злоупотребама промовише симболе тзв. Косова (ВИДЕО)

Nikola Selaković / Foto P. Milošević

On je rekao da su takve zloupotrebe apsolutno neprihvatljive i da predstavljaju flangrantno kršenje pravila Saveta bezbednosti. 

Selaković je istakao i da su predstavnici lažne države Kosovo, u pratnji pripadnika "policije", upali u Dom zdravlja u Štrpcu tražeći vakcine protiv Kovida-19.

On je istakao da je povećan broj napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i da oni žive u konstantnom strahu od napada.

Objasnio je i da Priština ne radi ništa da bi obezbedila bezbednost Srbima povratnicima na Kosovo i Metohiju.

Podsećamo, sednica je prethodno prekinuta nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Ministar spoljnih poslova je podsetio i na teroristički napad na autobus "Niš-ekspresa" i na ubistvo srpske dece na reci Bistrici.

Šef srpske diplomatije izjavio je da je neprihvatljiva tzv. vojska Kosova, a upozorio je i na izgradnju vojne baze na severu Kosova i Metohije. 

On je podsetio i na napade na srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i ukazao na činjenicu da se svi sećaju Martovskog pogroma.

Više o tome možete čitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)