OBAVEZNO PROČITAJTE: Otvoreno pismo dr Rudolfa Henzela ambasadoru Šibu

V.N.

13. 04. 2021. u 12:38

DR Rudolf Henzel (Hänsel) uputio je otvoreno pismo Tomasu Šibu, ambasadoru Nemačke u Srbiji.

ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАЈТЕ: Отворено писмо др Рудолфа Хензела амбасадору Шибу

Foto Tanjug

"Moj gospodine!

Ja, kao nemački državljanin i dugogodišnji prijatelj Srba imam neodložnu potrebu da Vam izrazim moje duboko ogorčenje i neodobravanje zbog Vašeg intervjua odn. izjave u vezi sa invazijom SAD-a i NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine protivno međunarodnom javnom pravu. Izvinjenje srpskom narodu za ovo kranje nepristojno ponašanje prema zemlji-domaćinu je minimum koji od Vas očekujem.

Ja sam se pre godinu i po dana sa mojoj suprugom koja je penzionisani srpski diplomata iz rajskog Lindaua na Bodenskom jezeru preselio u Beograd. Kao Nemac ne bih se usudio da pogledam u oči mojim rođacima, prijateljima i poznanicima, ako ne bih zauzeo jasan stav u odnosu na Vašu, za mene i verovatno većinu Srba teško shvatljivu izjavu.

Prema izveštavanju srpskih i nemačkih medija Vi ste – i to još u vreme kada srpski narod obeležava 80 godina od bombardovanja Beograda za vreme Drugog svetskog rata – izjavili da je bombardovanje 1999. bilo „porebno“ radi sprečavanja humanitarne katastrofe i genocida na Kosovu. Kakvo groteskno krivotvorenje istorije!

Foto: Z. Jovanović

Pošto sam ja već napisao više, činjenicama potkrepljenih članaka, o ovom mračnom poglavlju zapadnjačke zajednice i u njima posebno ukazao na bombardovanje zemlje veoma otrovnim i radioaktivnim uranijumskim bombama, koje pored nebrojenih ubijenih i ranjenih protokom godina imaju za posledicu sve više raznih oboljenja od kancera kod mladih i starih, evo još samo ovo:

Užasnut sam time da jedan nemački diplomata bez ikakve potrebe se upušta u vođenje jeftine propagande NATO-a i pitam se da li ovaj čovek treba da bude ambasador. O tome, međutim, treba da odluči srpska vlada i srpski narod – iako Vas je predsednik Aleksandar Vučić, začudo, uzeo u zaštitu kao prijatelja Srba. Ja ću, u svakom slučaju, ovo otvoreno pismo ponuditi za objavljivanje i u Nemačkoj i u drugim zemljama.

Dr. Rudolf Henzel (Hänsel)

Dr. pedagogije i dipl. psiholog".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Miki

13.04.2021. 12:47

Sigurno da ima veliki broj Nemaca koji se ne podrzava misljenje nemackog Ambasadora u Srbiji... U svakom narodu ima dobrih i losih, ali ocigledno da je u USA dosla garnitura na vlast koja je protektorat Vladara iz senki i da zbog toga ovaj Ambasador menja stav!

Predrag

13.04.2021. 13:07

Kada se samo setim koliko su se Hrvati, ali bas svi Hrvati, radovali kada su NATO bombe pocele da padaju na Srbiju. I dan danas osecam taj gnev, ljutnju i mrznju prema tom narodu zbog tog gesta. Govor mrznje, ovde na internetu, mi nije dovoljan da iskazem svoje negodovanje zbog tih njihovih prljavi misli i osecanje, zar nam se nisu osvetili dovoljno u Jasenovcu. Cijeloj toj naciji je potreban jedan dobar psiholog. Mir svetu, blagostanje narodima!!!

Dejan

14.04.2021. 21:40

@Predrag - @Predrag: Vas komentar, citiram:"zar nam se nisu osvetili dovoljno u Jasenovcu." me je ostavio bez teksta: osvetili za STA? Ustaski monstrumi su bila osveta za STA? Sta je Srpski narod ucinio nazao toj izopacenoj bagri i monstrimima da bi se u Jasenovcu pocinili onakvi monstruoziteti? 1918 i 1945 su, iako gubitnici, zlocinci i fasisti, primljeni medju pobetnike i vecne anti-fasiste. Sta je Srpski narod ucinio da bi se taj olos svetio u Jasenovcu?!

Zoran Petrović

13.04.2021. 13:43

Još ga niste proterali.. ? Pa jel se to plašite nemaca jer im ulazite u zadnjicu zbog njihovih ulaganja..?? Za kojom EU mi težimo ? Jer to ova koja čuti i samim tim podržava ustaske cermonije ? Ko je taj Srbin koji klekne pred takvim stavovima radi neke bedne koristi ? SRBIJO PROBUDI SE.

Mija

13.04.2021. 13:59

Ovakvim moralno osakacenim osobama nije mjesto na ni medju ljudima a kamo li na ovakvom položaju. Odmah mu pokazati izlazna vrata iz Srbije , bez prava na povrat?

Mama

13.04.2021. 14:15

Ispravan stav pravednog,obrazovanog i kulturnog coveka!Hvala gospodine iako smatram da je to normalna reakcija normalnog co eka! Na zalost to se ne moze reci za Nemackog ambasadora koji predstavlja celu naciju i samim tim i misljenju o nemacke nacije.Cast izuzetcima.

ZAvram

14.04.2021. 21:01

Какав бриљантан ум, колико племенитости, осећајности и истине о агресији НАТО на СР Југославију, колико разумевања за српски народ...Желим господину Хензелу и његовој породици челично здравље, и сву срећу овога света, коју је завредио сваком својом речи и мисли...Ecce homo!!! Сетих се и очевих родитеља, који су се били спријатељили са немачким војником, позорником, који се стално смејао и говорио "данке". Он је помагао при ношењу хране за свиње, а моји су му захваљивали порцијама сувог меса. Моја нана Даница је у почетку мислила са се он њој обраћа, и да је војник од милоште зове Данке, све док јој деда није објаснио да се Немац овом речи захваљује за сваку ситницу.