POKREĆE SE PROCEDURA ZA PROMENU USTAVA SRBIJE: Premijerka se sastala sa Dačićem i Popović, uskoro sednica Odbora za ustavna pitanja

Tanjug

08. 04. 2021. u 12:05

NA KONSULTACIJAMA premijerke Ane Brnabić sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović odlučeno je da se pokrene skupštinska procedura za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

ПОКРЕЋЕ СЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА СРБИЈЕ: Премијерка се састала са Дачићем и Поповић, ускоро седница Одбора за уставна питања

Ustav Srbije

Tim povodom je dogovoreno da bi za desetak dana trebalo da se održi sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj će biti predstavnici pregledača ustavnih amandmana iz Ministarstva pravde i Vlade Srbije.

Tema današnjih konsultacija bila je i javna rasprava koja će se voditi u parlamentu u koju će se uključiti šira javnost, uz aktivnu ulogu Vlade i Skupštine.

Odborom za ustavna pitanja i zakonodavstvo presedava Jelena Žarić Kovačević.

Danas u 14 sati premijerka Brnabić saopštiće detalje pomenutih konsultacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja