POKREĆE SE PROCEDURA ZA PROMENU USTAVA SRBIJE: Premijerka se sastala sa Dačićem i Popović, uskoro sednica Odbora za ustavna pitanja

Tanjug

08. 04. 2021. u 12:05

ПОКРЕЋЕ СЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА СРБИЈЕ: Премијерка се састала са Дачићем и Поповић, ускоро седница Одбора за уставна питања

Ustav Srbije

NA KONSULTACIJAMA premijerke Ane Brnabić sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović odlučeno je da se pokrene skupštinska procedura za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Tim povodom je dogovoreno da bi za desetak dana trebalo da se održi sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj će biti predstavnici pregledača ustavnih amandmana iz Ministarstva pravde i Vlade Srbije.

Tema današnjih konsultacija bila je i javna rasprava koja će se voditi u parlamentu u koju će se uključiti šira javnost, uz aktivnu ulogu Vlade i Skupštine.

Odborom za ustavna pitanja i zakonodavstvo presedava Jelena Žarić Kovačević.

Danas u 14 sati premijerka Brnabić saopštiće detalje pomenutih konsultacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

edi

09.04.2021. 08:02

Da li je moguce da se sudska vlast bira na zasebim izborima, lokalnim i drzavnim. Da sudija ne zavisi ni od koga osim od naroda u cije ime donosi presude i da ima reizbor svakih 5 godina. Da se biraju clanovi visokog po imenu i prezimenu. Da sudstvo ima svoj budzet i svoje prihode. Da se ukinu notari i privatni izvrsioci i to rade sudovi.