VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ŠEIKOM NASEROM: Bahrein u Srbiji ima bliskog prijatelja, uskoro potpisivanje važnih sporazuma

Tanjug

05. 04. 2021. u 17:09

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ШЕИКОМ НАСЕРОМ: Бахреин у Србији има блиског пријатеља, ускоро потписивање важних споразума

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, sinom kralja Bahreina i njegovim izaslanikom za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Prestolonaslednika Bahreina, koji boravi u Srbiji u dvodnevnoj poseti, dočekala je ranije danas na aerodromu u Beogradu "Nikola Tesla" premijerka Ana Brnabić.

Sutra, drugog dana posete u 10.00 sati predsednik Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvovaće prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

Vučić je nakon sastanka rekao da mu je velika čast što je ugostio šeika Nasera bina Hamada Isu al Kalifu, i da se nada da će se njegovo visočanstvo osećati u Beogradu kao kod kuće.

- Zadovoljni smo što ste tako brzo posle moje posete rešili da dođete u Srbiju. Mi smo vrlo brzo u Manami ostvarili poverenje, i zato mi je izuzetno drago. Mi smo se danas dogovorili da donesemo određene akte, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije, a kada dođe do posete kralja Bahreina potpisaćemo jedan sveobuhvatni državni sporazum - rekao je predsednik.

Predsednik je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

- Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej - istakao je predsednik.

- Molim vas da se osećate kao kod svoje kuće, a što se Srbije tiče u nama ćete uvek imati bliskog prijatelja, koji će brinuti ne samo o sebi već i o vama - rekao je Vučić uvaženom gostu na kraju obraćanja.

Šeik Naser bin Hamad bin Isa al Kalifa je rekao da je počastvovan što predvodi uvaženu delegaciju, svega mesec dana nakon posete Vučića Manami.

Foto: Printskrin

- Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici - rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

- Gospodine predsedniče, njegovo veličanstvo je naložilo otvaranje ambasade Kraljevine Bahrein u Beogradu, što je Vaša Vlada prihvatila. Gospodine predsedniče, hvala vam na srdačnom pozivu i gostoprimstvu, i nadam se da ću narednih dana istražiti još malo vašu divnu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Marko

05.04.2021. 18:50

Bice ovo prijateljstvo na obostrano zadovoljstvo, Bahrein nama pomaze u borbi protiv epidemije, a mi za pocetak imamo poljoprivredne proizvode koji su im potrebni.

Nevena

05.04.2021. 20:47

Avio linija izmedju Beograda i Maname, glavnog grada Bahreina, ukoliko bude uspostavljena a namere su ozbiljne, podstakla bi povezivanje biznismena ali dovela bi i do medjusobne posete turista.