SASTANAK SA RUSKIM AMBASADOROM: Vučić zahvalio Harčenku za novih 100.000 vakcina Sputnjik V

Tanjug

24. 03. 2021. u 14:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom i zahvalio za novih 100.000 vakcina Sputnjik V, koje su juče dopremljene i koje doprinose da se proces vakcinacije u našoj zemlji nesmetano nastavlja.

САСТАНАК СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ: Вучић захвалио Харченку за нових 100.000 вакцина Спутњик V

Foto: Printskrin

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su danas i o planovima za održavanje Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, koji bi bio prilika za nove razgovore o ekonomskoj saradnji i posebno o trgovinskoj razmeni, za koju je postavljen cilj da premaši četiri milijarde dolara.

Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, poput pruge Stara Pazova-Novi Sad i železničkog dispečerskog centra, kao i projekti u oblasti energetike, poput gasovoda od bugarske do mađarske granice, doprinose ekonomskom napretku naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika.


Konstatovano je, takođe, da ovi projekti prate planiranu dinamiku.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, posebno o Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji, saglasivši se da su politika mira i saradnje neophodne za stabilnost Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (66)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere