GOSTI HIT TVITA SAGLASNI: Svaki političar mora da odgovori na pitanja novinara

Novosti online

21. 03. 2021. u 22:33

DRUGA tema u večerašnjoj emisiji Hit Tvit je bio i napad Dragana Đilasa na novinarku "Večernjih novosti".

ГОСТИ ХИТ ТВИТА САГЛАСНИ: Сваки политичар мора да одговори на питања новинара

Foto: Printscreen/Pink

Dragan Đilas je organizovao konferenciju za štampu na kojoj nije hteo da odgovara na novinarska pitanja u vezi sa aferom "Mauricijus". Uz to, novinari "Novosti" brutalno su izvređani.

- Đilas je pokazao svoj karakter i na takav način komunicirati pokazuje karakter i mentalitet čoveka. Sa 26 godina sam postao portparol stranke, držao sam mnoge konferencije i nikada ovako nisam reagovao. Ovo me vraća na vreme kada je 2008. napravljena vlada, zvali su me Tadić i Dinkić i rekli mi da treba da se donese Zakon o informisanju. Rekao sam im da neću glasati za to, makar me streljali. Dinkić je skočio na mene, ali sam ostao dosledan! Pitao sam ih jednom da li su se za ovo borili, a oni su mi odgovorili da su se borili za vlast. To je to! - kaže Dačić za "Hit Tvit".

Ističe da ni ambasadori EU nisu stali u odbranu novinarke Novosti. Ministar Mali kaže da nije razumeo poentu konferencije, jer Đilas nije hteo da na istoj odgovara na pitanja.

- Rekao je da neće da odgovara na pitanja, a onda i da će novinari da dobiju krivične prijave. Kada su ga pitali hoće li na poligraf, rekao je "život dajem, izjavu za poligraf ne". Po ovome će, mislim, ostati upamćen. Taj karakter potpune arogancije i bahatosti nema veze sa stvarnošću! Svaki političar i pošten čovek može i mora da odgovori na pitanja o ovom novcu. Moj strah je da to možda ne radi namerno, već da bi skrenuo temu sa novca i da bi se zaboravilo da je prvo i osnovno pitanje da li ima račune i novac na računima u inostranstvu - kaže ministar Mali.

Macura podseća na Radulovićevu aferu, kao i njegovu odbranu napadom. U javnosti se, kaže, onda više govorilo o odnosu prema novinarima, a ne o poreskom dugovanju.

- Ovo je suština konferencija koje se vode na način kao što ju je vodio Radulović. Političari imaju obavezu da odgovaraju na pitanja - rekla je Macura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)