ZVERSTVO DŽIHADISTA: Proterali ga zbog saradnje sa ISIS a on im se osvetio - u pokolju u iračkom selu ni žene nisu pošteđene

Novosti online

13. 03. 2021. u 19:46

ĆELIJE Islamske države (ISIS) ubile su osam ljudi u malom gradu u blizini severnog iračkog grada Tirkita, što je opisano kao stravičan masakr.

ЗВЕРСТВО ЏИХАДИСТА: Протерали га због сарадње са ИСИС а он им се осветио - у покољу у ирачком селу ни жене нису поштеђене

Depositphotos

Teroristi su započeli napad noću upadajući u tri kuće u vlasništvu vladinih pristalica u gradu al-Budur. U prvoj kući ubijena je šestočlana porodica, uključujući dve žene. U drugoj je ubijen policajac u lokalnoj policijskoj stanici. U poslednjoj kući, teroristi su ubili lokalnog advokata.

ISIS-ova novinska agencija Amak je 12. marta podelila fotografije uznemirujućeg zločina. Teroristička grupa optužila je žrtve za špijuniranje Narodnih mobilizacijskih jedinica (PMU).

Iračke sigurnosne medijske ćelije rekle su da su teroristi ušli u al-Budur noseći vojne uniforme i tvrdeći da su sigurnosna jedinica u operaciji potrage.

Snage bezbednosti identifikovale su nalogodavca masakra kao lokalca iz al-Budura koji je prethodno proteran iz grada zbog njegove podrške ISIS-u. U toku je potraga za teroristom.

Fotografije možete pogledati na ovom LINKU

- Snage sigurnosti u Salah al-Dinu obećavaju glavnokomandujućem oružanih snaga, Iračanima i porodicama mučenika da se neće odmarati ili zatvariti oči pre nego što uhapse ove zločinačke terorističke ubice i privedu ih pravdi tako da će dobiti pravičnu kaznu - navodi se u saopštenju iračkih vlasti.

PMU, koji su u početku optužili neki radikali u opoziciji za izvođenje napada u al-Buduru, takođe je osudio zločin.

Zastrašujući masakr u al-Buduru primer je kako ISIS koristi nasilje da zastraši, pokori i teroriše lokalno stanovništvo severnog i zapadnog Iraka.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna