KO JE HRVAT KOJI JE SRAMNO NAPAO SRBE I VUČIĆA? Poznat po velikom skandalu, svoju ustašofiliju zamaskirao "vojnom istorijom" (FOTO)

Novosti online

08. 03. 2021. u 19:23

КО ЈЕ ХРВАТ КОЈИ ЈЕ СРАМНО НАПАО СРБЕ И ВУЧИЋА? Познат по великом скандалу, своју усташофилију замаскирао војном историјом (ФОТО)

Foto: Printscreen

TEKST hrvatskog novinara Zvonimira Despota, koji je u Večernjem listu bezočno napao srpski narod i predsednika Aleksandra Vučića, izazvao je bes domaće javnosti.

- Vučić je psihopata! Vučić je ekstremno iskompleksiran, posebno kada su u pitanju Hrvati i Hrvatska. Stalna smo mu meta, četnik huškač bio i ostao. Ali njegova ratno-huškačka uloga, ali i način vođenja države danas, ne smeta u Srbiji ljudima da ga biraju za predsednika. To dovoljno govori ne toliko o Vučiću koliko o njegovim biračima. I opet se samo može zaključiti - kakav narod, takva vlast. Nema tu pomoći - napisao je Despot.

Foto: Printscreen

Povod za ovakav tekst je Vučićev intervju za FaceTv, gde je predsednik Srbije otvoreno govorio o svim pitanjima vezanim za, ponekad teške, odnose balkanskih zemalja.

Pitanje je kakav čovek u takvom intervjuu može videti četničku retoriku, i još to iskoristiti da napadne ceo srpski narod.

Ko je Zvonimir Despot?

Despot je novinar, istoričar, publicista i kolumnista "Večernjeg lista", koji je poznat i po knjigama koje izdaje njegova izdavačka kuća "Despot infinitus".

Kao što se može videti na sajtu te izdavačke kuće, u pitanju je klasična ustašofilija i istorijski revizionizam upakovan u oblandu "stručne vojno-istorijske literature". Korice i naslovi knjiga vam sve mogu reći.

Takođe je poznat i kao urednik časopisa "Vojna povijest", čija je naslovna strana 2013. godine izazvala skandal u Hrvatskoj. NJu je tada krasio ustaški zločinac Jure Francetić - valjda pravi primer "časnog hrvatskog vojnika".

Foto: Printscreen

Despot je ipak u jednoj stvari u pravu - kakav narod, takva vlast. Pitanje je samo kakav je to narod koji je uspeo da iznedri Pavelića, Francetića, Stepinca i ostale "velikane tisućljetnje kulture".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Kole

09.03.2021. 14:38

Bolje bi mu bilo da kao konvertit i neznalica, uđe u bilo koji sajt o pobijenim u Jasenovcu i vidi da se u svakom od njih pojavljuje sa imenom oca, mestom rođenja i godištem od 17 do čak 45 ljudi s prezimenom Despot, a baš iz mesta odakle je on, kao i okolnih krajeva! Pohrvaćeni, glumi većeg katolika od Pape...

buki

09.03.2021. 14:57

Nijedni izbori u Srbiji od 2.000-te (a ni pre toga) nisu pominjali susedne narode, niti ih koristili u bilo kom obliku za osvajanje glasova. Sukobi i pljuvanja su uvek međustanačka i odnose se samo na zbivanja u Srbiji. To dobro znamo svi koji učestvujemo u tom procesu, ali isto znamo da u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori se izborni program zasniva skoro i isključivo na omalovažavanju Srba i takmičenju u mržnji prema nama. Gledamo to decenijama i mislimo proći će ih valjda nekad, a sad od lokalne budale doživimo da nas optuži za ono što svi drugi osim nas rade sve vreme. To je valjda trend, da druge optužiš za ono najgore što sam radiš, kao što SAD posle toliko razaranja, ubijanja nevinih i uranijumskog trovanja preživelih, bez trunke blama, optuži Ruse za nekakav maligni uticaj na Srbe. Šta možeš reći takvim bolesnicima, osim da potraže pomoć, za svoje i dobro svoje dece?