KO JE HRVAT KOJI JE SRAMNO NAPAO SRBE I VUČIĆA? Poznat po velikom skandalu, svoju ustašofiliju zamaskirao "vojnom istorijom" (FOTO)

Novosti online

08. 03. 2021. u 19:23

TEKST hrvatskog novinara Zvonimira Despota, koji je u Večernjem listu bezočno napao srpski narod i predsednika Aleksandra Vučića, izazvao je bes domaće javnosti.

КО ЈЕ ХРВАТ КОЈИ ЈЕ СРАМНО НАПАО СРБЕ И ВУЧИЋА? Познат по великом скандалу, своју усташофилију замаскирао војном историјом (ФОТО)

Foto: Printscreen

- Vučić je psihopata! Vučić je ekstremno iskompleksiran, posebno kada su u pitanju Hrvati i Hrvatska. Stalna smo mu meta, četnik huškač bio i ostao. Ali njegova ratno-huškačka uloga, ali i način vođenja države danas, ne smeta u Srbiji ljudima da ga biraju za predsednika. To dovoljno govori ne toliko o Vučiću koliko o njegovim biračima. I opet se samo može zaključiti - kakav narod, takva vlast. Nema tu pomoći - napisao je Despot.

Foto: Printscreen

Povod za ovakav tekst je Vučićev intervju za FaceTv, gde je predsednik Srbije otvoreno govorio o svim pitanjima vezanim za, ponekad teške, odnose balkanskih zemalja.

Pitanje je kakav čovek u takvom intervjuu može videti četničku retoriku, i još to iskoristiti da napadne ceo srpski narod.

Ko je Zvonimir Despot?

Despot je novinar, istoričar, publicista i kolumnista "Večernjeg lista", koji je poznat i po knjigama koje izdaje njegova izdavačka kuća "Despot infinitus".

Kao što se može videti na sajtu te izdavačke kuće, u pitanju je klasična ustašofilija i istorijski revizionizam upakovan u oblandu "stručne vojno-istorijske literature". Korice i naslovi knjiga vam sve mogu reći.

Takođe je poznat i kao urednik časopisa "Vojna povijest", čija je naslovna strana 2013. godine izazvala skandal u Hrvatskoj. Nju je tada krasio ustaški zločinac Jure Francetić - valjda pravi primer "časnog hrvatskog vojnika".

Foto: Printscreen

Despot je ipak u jednoj stvari u pravu - kakav narod, takva vlast. Pitanje je samo kakav je to narod koji je uspeo da iznedri Pavelića, Francetića, Stepinca i ostale "velikane tisućljetnje kulture".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna