Petković najavio nova radna mesta za Srbe sa KiM

D.Z.

04. 03. 2021. u 16:41

NA današnjem sastanku direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Raški koji je održan vezano za dogovore postignute sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na nedavnom sastanku održanom u Kuršumliji, direktor Petković najavio je nova radna mesta za Srbe za KiM.

Петковић најавио нова радна места за Србе са КиМ

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je posle sastanka izjavio da je važno da se sa političkim predstavnicima Srba sa KiM postigne dogovor o konkretnim koracima i svemu onome što bi trebalo zajednički da se uradi, pogotovu što je uplanu izgradnja puteva,novih zgrada, rekonstrukcija kliničko-bolničkh cetara u Mitrovici i Gračanici...

- Sve to pokazuje kolika je želja države Srbije da pomogne našem narodu na Kosovu i Metohiji a ovim programom država Srbija pokazuje da je uz svoj narod na KiM, da se bori za konkretnog čoveka što ovu borbu čini pravom borbom-rekao je Petković napominjući da će sastanaka sa političkim predstavnicima Srba biti češće jer je potrebno što pre krenuti sa realizacijom projekata ali i sa isplatom finansijske pomoći Srbima sa Kosoca i Metohije gde će svako nezaposleno lice dobiti po 200 vera pomoći a svako dete i svako punoletno lice po 100 evra..

- Isplata ove pomoći koju je inciirao predsednik Aleksandar Vučić očekuje se u maju-kazao je direktor Petković koji je političkim predstavnicima Srba sa KiM preneo molbu državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da svaki Srbin ostane na Kosovu i Metohiji i čuva svoje ognjište.

- Jako je važno da zajednički radimo i pokažemo tu vrstu jedinstva koja je potvrđena i na izborima koji su nedavno održani na kojima je Srpska lista osvojila svih 10 mandata-istakao je direktor Petković čestitajući Srpskoj listi na ubedljivoj pobedi uz nadu da će i dalje voditi zajedničku borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

PEDESET RANDIH MESTA ZA ŽENE IZ OPŠTINE LEPOSAVIĆ

Posle današnjeg sastanka sapredstavnicima Srba sa KiM u Raški, direktor Petković je kako ističu iz Kancelarije za KiM obišao i tekstilni pogon fabrike „Lus tekstil“ gde će 50 žena iz opštine Leposavić dobiti radna mesta u tom pogonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MOĆAN PRIKAZ PVO NA PEŠTERU: U vežbu uključeni FK-3, kao i modernizovani radar “žirafa“