ONA ĆE SE BORITI ZA SRPSKE INTERESE U VAŠINGTONU: Kongresmenka Klaudija Teni postala član Srpskog kokusa, ima duboke veze sa našom zemljom

Tanjug

03. 03. 2021. u 23:52

ОНА ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ У ВАШИНГТОНУ: Конгресменка Клаудија Тени постала члан Српског кокуса, има дубоке везе са нашом земљом

Foto: Depositphotos/Printscreen

KONGRESMENKA Klaudija Teni iz američke države NJujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Ona je danas u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana za našu zemlju.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u NJujorku. Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila srpsko-hrvatski jezik.

Zahvalivši kongresmenki na podršci i pristupanju našem Kokusu, Đurić je ocenio da je Klaudija Teni kao nekadašnja diplomatska koleginica pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)