DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE: Rampa za lažnu državu Kosovo - sprečeno učlanjenje u Konferenciju ustavnih sudova Evrope

Novosti online

24. 02. 2021. u 17:10

ДИПЛОМАТСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Рампа за лажну државу Косово - спречено учлањење у Конференцију уставних судова Европе

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

SRBIJA je uspela da spreči ulazak tzv. Kosova u Konferenciju ustavnih sudova Evrope, saznaju "Novosti".

Od 38 prisutnih zemalja skoro 50 odsto ustavnih sudova, podržalo je Srbiju, dok je Prištini bilo potrebno da dobije 2/3 glasova.

Podsećamo, lažnoj državi su prema Vašingtonskom sporazumu zabranjeni pokušaji učlanjenja u međunarodne organizacije, na period od godinu dana.

Na pokušaje prištinskih vlasti da izigraju te odredbe potpisanog sporazuma već je upozorio predsednik Vučić pre deset dana.

- Dobili smo informaciju da Albanci pokušavaju u Konferenciju ustavnih sudova Evrope da učlane Kosovo, a ako je to istina to znači da oni više ne poštuju norme Vašingtonskog sporazuma, i mi ćemo biti prinućeni na to da odgovorimo. A odgovor će biti diplomatski, i ne verujem da će im se svideti nova povlačenja priznanja. Molim ih da se urazume, a ako neće, dobiće odgovor - rekao je predsednik u "Hit tvitu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

El Pibe

24.02.2021. 17:49

A sad da vidimo to povlačenje priznanja. Mislim ovi naše obećeše da ako Kosovo bude kršilo Vašingtonski sporazum da će Srbija odgovoriti istom merom tj, povlačenjem priznanja jer je nekoliko veće spremno da to uradi.