PREMIJERKA BRNABIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: "Kvalitet života svih građana na KiM zavisi od toga"

Tanjug

22. 02. 2021. u 12:40

KVALITET života svih građana na Kosovu i Metohiji zavisi od dijaloga sa Beogradom i zato me je začudila izjava lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da mu je dijalog tek na šestom ili sedmom mestu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О ДИЈАЛОГУ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Квалитет живота свих грађана на КиМ зависи од тога

Foto Tanjug

Istakla je da svaki pragmatičan političar razmišlja najpre o kvalitetu života građana, dodajući da kvalitet života građana na KiM pre svega zavisi od dijaloga sa Beogradom.

- Ne postoji nikakva perspektiva, ni evropska, ni ekonomska, bez dogovora sa Beogradom - rekla je Brnabić.

Brnabić je navela da od tog dijaloga zavisi da li će neko da investira na KiM i otvara nova radna mesta, te navela da niko neće ulagati tamo gde postoji nestabilnost i neizvesna budućnost.

- Zbog svega toga mi nije jasna Kurtijeva izjava, ali možda sam ja previše pragmatična - rekla je Brnabić i dodala da bi to za nju bio "prioritet broj jedan" i da je to preduslov da se na KiM poboljša situacija.

Primetila je i da u Prištini ne postoji velika zainteresovanost ni za testove, lekove i vakcine protiv korone i dodala da će Srbi na KiM i ostali državljani Srbije uvek na raspolaganju imati sve testove, lekove i vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)