OD POČETKA AGRESIVNO: Abazi - Mini Šengen je mrtav, menjamo platformu, pomenuo Preševo, Bujanovac i Medveđu, čak i Rašku oblast

Tanjug

16. 02. 2021. u 22:35

FUNKCIONER Pokreta Samoopredeljenja Haki Abazi izjavio je danas da je "mini Šengen" mrtav i da će ta stranka promeniti platformu dijaloga s Beogradom.

ОД ПОЧЕТКА АГРЕСИВНО: Абази - Мини Шенген је мртав, мењамо платформу, поменуо Прешево, Бујановац и Медвеђу, чак и Рашку област

Foto: Printskrin

Kako prenosi Gazeta Ekspres, Abazi je za Juronjuz rekao da "mini Šengen", inicijativa koju su pokrenuli Srbija, Albanija i Severna Makedonija, nema ustavnu težinu i da nije ratifikovan na tzv. Kosovu.

Dodao je da će Samoopredeljenje, koje će posle pobede na izborima 14. februara formirati buduću vladu, promeniti platformu dijaloga Prištine i Beograda.

- Želimo uzajamno priznanje, a ne sabotažu iz Beograda, koja će kupovati vreme dijalogom. Ićićemo s našim stavovima na sto... Promenićemo platformu dijaloga, jer nije bilo reči o Albancima iz Preševa, Bujanovca ili nestanku Albanaca u Medveđi, pitanjima nestalih ili čak Sandžaka. U razvijenom dijalogu periferna pitanja iz Beograda postala su važna - rekao je Abazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest