BAJDEN OPET INISTIRA NA PRIZANJU KOSOVA: Čestitao Osmanijevoj pa priznao da će vršiti pritisak na Srbiju

Tanjug

16. 02. 2021. u 18:53

VRŠILAC dužnosti predsednice privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani objavila je da je od predsednika SAD Džozefa Bajdena dobila čestitku povodom, kako se navodi,13. godišnjice nezavisnosti (tzv.) Kosova, a u kojoj je on poručio da je potrebno obezbediti sveobuhvatni sporazum o normalizaciji s Beogradom, a koji bi bio "fokusiran na međusobno priznanje".

БАЈДЕН ОПЕТ ИНИСТИРА НА ПРИЗАЊУ КОСОВА: Честитао Османијевој па признао да ће вршити притисак на Србију

Foto AP

- Veze između naših naroda ostaju čvrste, zasnovane na zajedničkoj posvećenosti nastavku napretka (tzv.) Kosova i njegove trajne snage kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske države - piše u Bajdenovom pismu koje je Osmani objavila na svom Fejsbuk nalogu.

On je naveo i da se raduje saradnji sa budućom vladom kako bi "(tzv.) Kosovo napredovalo na evropskom putu".

- Ima još mnogo posla koji je potrebno uraditi, uključujući obezbeđivanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom, usredsređenog na međusobno priznanje - naveo je Bajden.

U pismu se pominje i borba protiv pandemije kovida 19 i ubrzanje ekonomskog rasta koji bi obezbedio prosperitetnu budućnost "za sve građane (tzv.) Kosova".

Dodaje se da SAD ostaju posvećeni partner i prijatelj (tzv.) Kosova u ovim poduhvatima.

Predsednik SAD ističe i da "na ličnom planu" (tzv.) Kosovo ima posebno mesto u porodici Bajden, s obzirom na to da je najstariji sin Bo Bajden, koji je preminuo zbog raka, jedan deo svoje karijere proveo upravo na Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a