REZULTATI KOJI SU SRBI OSTVARILI NA IZBORIMA NA KiM: Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

Novosti online

14. 02. 2021. u 22:44 >> 21:43

NA današnjim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM, Srpska lista je odnela ubedljivu pobedu i od mogućih 10 mandata u parlamentu, očekujemo da osvoji svih 10, izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici zamenik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović.

РЕЗУЛТАТИ КОЈИ СУ СРБИ ОСТВАРИЛИ НА ИЗБОРИМА НА КиМ: Српска листа у Митровици освојила 99,14 одсто гласова

Foto: printskrin/Tanjug

U sedištu Srpske liste, prilikom proglašenja prvih preliminarnih rezultata, Ranđelović je rekao da je tu da zahvali srpskom narodu na KiM, koji je, kaže, još jednom podržao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske liste.


- Zahvaljujemo građanima što su prepoznali šta su uradili i šta nude oni, a šta smo uradili, radimo i nudimo mi. Kad kažem oni, mislim na udruženu opoziciju u Srbiji, čiji se jedan deo nalazi u Prištini, a drugi u Beogradu - rekao je Ranđelović.

Kako je rekao, danas su i jedni i durgi imali jedne iste kandiate na ovim izbroima.

- To su Rada Trajković, Nenad Rašić i još neki koji rade u korist interesa u Prištini, ali i Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, i još nekih iz centralne Srbije, ali oni su danas osvojili glasova nedovoljno za statističku grešku - rekao je Ranđelović.

On je naveo i da predsednik Srbije, Vlada, Kancelarija za KiM dugo godina rade na tome da Srbi budu jedinstveni, hrabri i da prave ovakve rezultate.

- Srbija nema rezervni narod, Srbi nemaju rezervnu državu osim Srbije. Predaja nije opcija, nastavljamo sa našom politikom jer odavde nema nazad - rekao je Ranađelović.

Rakić: Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

Srpska lista je, prema preliminarnim rezultatima, u Severnoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić i poručio da je to pobeda srpskog jedinstva i sloge.

Rakić je istakao i da je ukupna izlaznost oko 65.000 ljudi, što je za oko pet odsto više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

- Najveću zahvalnost dugujemo građanima, jer je ovo pobeda srpskog jedinstva, srpske sloge i ovo je dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome - rekao je Rakić na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je rekao, prema preliminarnim podacima, Srpska lista je odnela ubedljivu pobedu, odnosno u njenim rukama je svih 10 mandata u skupštini.

- Za ostale opštine nisu još pristigli rezultati, ali u Severnoj Mitrovici, od srpskih glasova, Srpska lista je osvojila 99,14 odsto glasova. Rada Trajković, Rašić i Petković osvojili su 0,9 odsto - rekao je Rakić.

On je poručio i da ovom pobedom srpski narod sa KiM čestita svim Srbima Dan državnosti.

Takođe, dodao je da su ovi izbori održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije, ali i sijaset trikova kojima je, kaže, Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i Srpske liste da se u institucijama bori za svoj narod.

- Jedinstvom i slogom smo osujetili te namere. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću, Vladi, Kancelariji za KiM. Velika zahvalnost i za brata Milana (Radojičića), na svoj podršci koju je pružio iako fizički nije prisutan. Hvala i svim aktivistma koji su uspeli da stignu do svake kuće, stana, popričaju sa svima i ukažu im na značaj ovih izbora - rekao je Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!