KURTI BI DA MENJA USTAV SRBIJE: Ne želi kompromis, spomenuo i Bajdena

Tanjug

08. 02. 2021. u 09:30

КУРТИ БИ ДА МЕЊА УСТАВ СРБИЈЕ: Не жели компромис, споменуо и Бајдена

Foto AP

LIDER pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozdravio je stav američkog predsednika DŽoa Bajdena o međusobnom priznanju kao jedinoj opciji u dijalogu Beograda i Prištine i dodao da nezavisnost takozvanog Kosova nije tema, već je, kako kaže, tema neophodna promena zastarelog Ustava Srbije.

On je u razgovoru sa pristalicama na Fejsbuku kazao da mora da se menja Ustav Srbije koji je napisao Vojislav Koštunica i koji je, kako kaže, prevaziđen, prenosi portal Reporteri.

- Bajdenovo pismo pokazuje suštinu i američki predsednik je jasno stavio do znanja Srbiji da priznanje (tzv.) Kosova mora da se dogodi. Neshvatljivo je zašto se to do sada nije dogodilo. Verujem da o tome više ne treba raspravljati. Status (tzv.) Kosova je poznat, nezavisno je. Moramo razgovarati o statusu Srbije i Ustavu koji je zastareo - reko je Kurti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Nikola

08.02.2021. 10:35

Mogu da nas opet napadnu,ali mi ga ni tada nećemo dati,sve dok se bude čula pucnjava naših heroja Srbija pasti neće i pobediće zlo ko i vazda što je pobeđivala!

miki

08.02.2021. 17:29

e kurti ispunite prvo potpisanu zajednicu srpskih opstina, pa cemo videti dalje u pregovorima, a do tada pregovora nema porucite to i bajdenu.