BRNABIĆ O KiM I EU:Priznanje Kosmeta nikad nije bio uslov za ulazak u Uniju

Tanjug

01. 02. 2021. u 19:45

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da nikada nije bila na stolu ponuda za brži ulazak Srbije u EU uz uslov da prizna nezavisnost Kosova i istakla da Srbija nije srećna zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Kosova.

БРНАБИЋ О КиМ И ЕУ:Признање Космета никад није био услов за улазак у Унију

Foto: Tanjug

Odgovorajući na pitanje TV Prva ona je rekla da takav ponuda nikada nije bila na stolu "da ona zna".

"Evropa zna da predsednik Aleksandar Vučić, ni Vlada čija je okosnica SNS, ne bi prihvatili takvu ponudu ''ili ovo ili ono''", rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala i da rešenje pitanja KiM nije vremenski oročeno na 2021. godinu.

"Nikada nisam čula da očekuju rešenje 2021. godine. Svakako da Evropa očekuje sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pre pristupanja Srbije Evropskoj uniji", rekla je on.

Dodala je da će se tek videti detalji šta bi mogao da znači takav sporazum o normalizaciji.

"Evropska unija ne želi je da uvozi nove probleme, u tom smislu je taj sporazum. Mislim da Evropa ne može prejudicirati rešenje zato što je statusno neutralna, a pet članica EU ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da Srbija nije srećna zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa između tzv. Kosova i Izraela, i podsetila da nije bila želja naše zemlje da se to nađe u Vašingtonskom sporazumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)