MRAČNI PLANOVI HAŠKOG TRIBUNALA: Šešelj otkrio kako truju Srbe, Ratku Mladiću preti scenario kojem je bio izložen lider radikala (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 20:17

МРАЧНИ ПЛАНОВИ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Шешељ открио како трују Србе, Ратку Младићу прети сценарио којем је био изложен лидер радикала (ВИДЕО)

Foto: V. Danilov/Novosti arhiva

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj podsetio je javnost na neprofesionalan odnos prema Srbima u Haškom tribunalu.

- Ja kad sam tamo došao, imao sam visok pritisak koji sam održavao uobičajenim lekom. Imao sam astmu, što sam rešavao pumpicom. Počeo sam tamo da se bavim sportom, dizao sam tegove, pešačio sam i igrao fudbal. Odlično sam se osećao zdravstveno, a onda, nakon što je počelo suđenje, izgleda da su mi nešto ubacili u hranu. Posle jednog obroka, ja sam primetio da nešto nije u redu. Ja sam osetio srčanu slabost na fudbalu. Morao sam da sednem. Dao sam im uzorak hrane na pregled, a posle su u krvi kod Milana Lukića, koji je jeo zajedno sa mnom, našli neki teški tonik koji se daje najtežim psihijatrijskim bolesnicima, da im dugnu opšti tonus organizma. Našli su to kod njega u krvi, ja sam tražio i kod mene da to ispituju, ali dok su oni stigli... Nisu našli ništa, ali su čekali da to prođe - rekao je lider radikala i podsetio da je godinu dana čekao na pregled debelog creva, posle primećivanja krvi u stolici.

Šešelj je podsetio i da je bivši predsednik Slobodan Milošević umro u Hagu, a da mu je u krvi nađen lek protiv lepre koji poništava delovanje leka za snižavanje krvnog pritiska.

Sin Ratka Mladića, Darko kaže da je cilj Haga bio i da generala osude i da prikriju njegovo zdravstveno stanje, zbog toga što on nije bio sposoban za suđenje.

- Kod Ratka je takva situacija, da je realno napravljen ogroman broj propusta u njegovom lečenju, što su naši lekari utvrdili, ali i međunarodni tim lekara - izjavio je sin Ratka Mladića u jutarnjem programu tv Hepi.

Lider radikala je podsetio i da Srbe koji su odslužili 2/3 kazne, Haški tribunal odbija da pusti na prevremenu slobodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)