VUČIĆ SE SASTAO SA VLADIKOM JOVANOM: Država će pomoći završetak radova na crkvi u Šumaricama (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 15:44 >> 16:08

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ВЛАДИКОМ ЈОВАНОМ: Држава ће помоћи завршетак радова на цркви у Шумарицама (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Radovi na izgradnji crkve započeli su 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih đaka, profesora i građana 1941. godine.

Država će pomoći završetak radova.

Inače, vladika Jovan juče je u Beogradu razgovarao sa predsednikom, koji je obećao pomoć.

Predsednik i vladika nakon sastanka obići će sportsku halu u naselju Aerodrom, gde se nalazi i Bogoslovija.

- Hvala jer je 85 novih crkava podignuto u njegovo vreme od ukupno 380 u Šumadiji. Osim povećanja plata, penzija, izgradnje puteva i svega ostalog, bez duhovnog sjedinjavanja nema uspeha - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Vladika je rekao da je srećan zbog predsednikove posete Šumadiji.

- Srećan sam u ime naroda u Šumadiji što dočekujemo predsednika u Šumadiji - rekao je vladika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se u masovnu vakcinaciju nije moglo ući dok nismo dobili veće količine vakcina, a za to se stvaraju uslovi tek sada sa dolaskom kineske vakcine.

On je na novinarsko pitanje o masovnoj vakcinaciji napomenuo da tek sada i u Evropi počinje masovna vakcinacija.

Zahvalio je kineskom predsedniku, posebno zbog toga što smo vakcinu kupili po značajno nižim cenama.

- Nije me bilo sramota da molim, ponasali smo se racionalno - kazao je Vučić.

Vučić je najavio da preko Poljske treba da stigne 800. 000 vakcina AstraZeneke, a razgovara se direktno i sa Džonson i Džonson kompanijom, kao i sa Modernom, koja bi se očekivala na jesen kada će uslediti drugi kriug vakcinacije, koji je veoma značajan, jer će i tada to biti spas za nastavak života.

Dodao je da je molio kineskog predsednika i za još milion doza vakcina.

On je rekao da se sada može ići i na vakcinaciju kroz Kovaks sistem, a istakao je i da za zdravstvene radnike ima dovoljno vakcine.

Vučić je napomenuo i da bismo završili već sada dobar deo vakcinacije da nije bilo besmislenih kampanja protiv imunizacije, zbog čega nismo prihvateli da uđemo u treću fazu ispitivanja sa Kinom.

- Moguće da i sam nisam imao hrabrosti da preduzmemo taj korak i da kažu da smo pokusini kunići i da se iživljavamo na ljudima. Tako da smo kinesku i rusku uvezli tek kada su i jedna i druga velika zemlja registrovale te vakcine i prošli sve faze. Pojavio se novi soj korone, nama će vakcine protiv korone biti potrebne narednih pet, šest, sedam godina, sve dok korona virus ne bude aposlutno iskorenjen, zato ćemo mi napraviti fabriku za proizvodnju vakcina protiv korona virusa - napomenuo je.

Vučić je istakao da se nikada svetski poredak i odnosi između zemalja nisu menjali kao u vreme korone.

- Za nekoliko meseci videćete neke zemlje koje su otišle u nebesa, a druge propale, zato je mnogo važno da sada budemo efikasni i da guramo Srbiju na pravi put - izjavio je on.

Predsednik Srbije prokomentarisao je svoju karikaturu koja je osvanula u Nedeljniku rekavši da je Srbija slobodna zemlja i svako ima pravo da piše i crta šta god želi.

- Ja nemam problem da me zove ko kako hoće i crta, i piše kako hoće, to više govori o njima nego o meni - rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše krivično delo za koje se tereti Miroslav Mika Aleksić i šta država može da učini povodom toga, predsednik odgovara:

- Nije moje da komentarišem, država je učinila sve što je mogla, sada je na sudu red da donese pravu odluku, ne smem da se mešam i da oskrnavim pretpostavku da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, ali kao otac jednog ženskog deteta ne mogu ništa drugo reći nego da je ovo jedan gnusni zločin - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena