SKANDALOZAN POTEZ LAŽNE DRŽAVE: Policija upala u Dom zdravlja u Štrpcu, traže vakcine protiv korone!

Tanjug

20. 01. 2021. u 14:29

СКАНДАЛОЗАН ПОТЕЗ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Полиција упала у Дом здравља у Штрпцу, траже вакцине против короне!

Ilustracija policija Foto I. Radulović

INSPEKCIJA prištinskog Ministarstva zdravlja, praćena pripadnicima policije, upala je danas u Dom zdravlja u Štrpcu, koji radi u okviru zdravstvenog sistema Srbije i tražila vakcine protiv kovida -19, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM) Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je izvršen pretres na odeljenju za vakcinacije, kovid ambulanti i odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja.

Inspektori su sačinili zapisnik u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja je upozoren da je posedovanje, kako je u zapisniku navedeno, "nelegalno nabavljenih vakcina", krivično delo.

Kancelarija za KIM ocenjuje da ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Kancelarija za KiM i Srbija su tokom čitave epidemije preduzimali nediskriminatorske mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i to je jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Kancelarija za KiM svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Navodi se takođe da u okviru masovne vakcinacije protiv kovida-19, koja se sprovodi u Srbiji, pravo na vakcinu ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vatro Marx

20.01.2021. 15:10

To je problem Srpske vlade, Povodom takvog ponasanja moraju se pod hitno preduzeti u svojim rukama , nema vise plakanja i molbe Briselu Vasingtonu. Pod hitno krenut i obavjestiti, postujte da bi vas postovali ukoliko ne zele, ocistiti to na Kosmetu, jednom za uvijek Sto se danas uradis sutra manje problema imas.