U HILANDARU DATO VAŽNO OBEĆANJE: Ministar otkrio koje mudre reči je iguman manastira uputio Vučiću

Tanjug

08. 01. 2021. u 10:57

У ХИЛАНДАРУ ДАТО ВАЖНО ОБЕЋАЊЕ: Министар открио које мудре речи је игуман манастира упутио Вучићу

Foto: Instagram/avucic

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete manastiru Hilandaru na Svetoj gori obećao da će za dve godine bitio završena njegova obnova, izjavio je danas ministar bez portfelja Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

- Predsednik je obišao sve radove, upoznao se sa svim problemima, jer osim građevinskih tu ima i mnogo birokratskih problema, ali će predsednik iskoristiti svoj lični uticaj u grčkoj državi, svoja lična poznanstva s predsednikom i premijerom Grčke da se neki radovi ubrzaju, i obećao je da će za dve godine maksimalno biti završena obnova manastira Hilandar, našeg najvažnijeg manastira i centra naše duhovnosti - rekao je na TV Pinku Popović, koji je pratio Vučića tokom posete Hilandaru u vreme božćnih praznika.

Naglasio je da je poseta veoma važna jer dolazi u trenutku najveće pandemije korona virusa, nakon završetka hrama Svetog Save u Beogradu i pred otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu za nekoliko dana

Popović je rekao da su predsednik Vučić i hilandarski monasi vrlo otvoreno razgovarali o Kosovu i Metohiji.

- Predsednik je govorio istinu, da je situacija teška, govorio je o pritiscima koji postoje i monasi su ga molili da se bori za Kosovo, a on je obećao da će se svim snagama boriti. Iguman Metodije je rako da se ugleda i na Svetog Savu, na njegovog oca Stefana Nemanju, potonjeg monaha Simeona, na kralja Milutina, i da se nada da će mu molitve ispred ikone Bogorodice trojeručice i ispred časnog krsta pomoći u njegovoj borbi za Kosovo - preneo je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (160)

Sonja

08.01.2021. 11:33

Za dve godine maksimalno trebala bi biti završena obnova manastira Hilandar, našeg najvažnijeg manastira i centra naše duhovnosti. Dace Bog da tako i bude.

Dejo

08.01.2021. 11:38

Vučića svi cene i poštuju jer je odgovoran predsednik pre svega i odgovoran čovek beskrajno mu hvala na svemu što je uradio za našu zemlju ja sam ponosan što naša zemlja ima takvog predsednika kakav je upravo on.

Mijo

08.01.2021. 11:44

Predsednik je uvek bio uz naš narod i uz svoj crkvu hvala mu na svemu što radi za našu zemlju, zahvaljujući njemu postigli smo velike rezultate , naša država ima čime da se ponosi.

Filip

08.01.2021. 11:46

Crkva je naša svetinja i moramo svi daje sačuvamo i obnovimo. Predsednik će to i uraditi nikad nisam sumljao u njega sve što je do sada obećao on je to i uvek uradio.

Vlada

08.01.2021. 13:15

Nazalost nece prestati sa ucenama po pitanju Kosova i Metohije,ali mi necemo apsolutno nista priznavati,i boricemo se za svoju zemlju do kraja.Puna podrska!

Ivana

08.01.2021. 13:27

Manastir Hilandar je naša najveća svetinja i drago mi je što država pomaže njegovu obnovu. Što se Kosova tiče, svakako da se za njega borimo svim srcem.

Marko

08.01.2021. 13:31

Država prepoznaje vrednost Hilandara, ne samo za pravoslavlje, našu veru, već i za našu kulturu i istorijski značaj koji ima. Zato i pomaže , kako i dolikuje, obnovu ove najveće srpske svetinje. Bravo!

Nino

08.01.2021. 17:30

Setite se samo pokojnog patrijarha Pavla ja sam njega voleo da slusam sa koliko je on ljubavi i razumevanja govorio, i kakva je to cista dusa bila, zrnce mrznje nisi nasao u njegovim revima!

Boban

08.01.2021. 17:47

Kao istinski poštovaoc duhovnih svetinja i kao neko ko dobro zna njihovu večnost a sa njima i večnost svakog koje radio na njihovoj izgradnji, obnovi i čuvanju, svakako će ispoštovati svoju reč i obećanje. Tako je bilo i sa hramom Svetog Save na Vračaru, tako će biti i sa manastirom Hilandarom na Svetoj Gori.

Ivana

08.01.2021. 20:15

Predsednik Vučić zaista će učiniti sve da građani Srbije žive bolje,i da sve što je obećao bude ispunjeno. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što na sve načine pokušavate da našu državu jačate. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Mina

08.01.2021. 20:48

Vučić je otišao u Hilandar jer je veliki vernik i pre svega čovek koji poštuje pravoslavnu veru i zalaže se za njeno očuvanje, za razliku Od Vas otpadnika iz jata stranih poltrona Tadića, Đilasa i njima sličnih!

Sofija

09.01.2021. 00:29

Srbija će pomoći u obnavljanju i negovanju naših manastira, naših svetinje i istorije. Manastir Hilandar je koren duhovnosti srpskog naroda, radujemo se njegovoj obnovi kojom ćemo sačuvati narodno jedinstvo, snagu i nacionalni identitet.

Natasa

09.01.2021. 00:31

Manastir Hilandar je ponos svakog Srbina i čitavog proslavnog sveta! Poseta Vucica Hilandaru je pravi primer,kako predsednik države treba da se ophodi prema kulturnoj i verskoj baštini naše države!Ponos i čast je imati predsednika,koji je pravi Srbin!