VUČIĆ POTVRDIO ODLAZAK NA SVETU GORU: Naredna dva dana biće u Hilandaru, prisustvovaće službi i božićnoj liturgiji

Novosti online

05. 01. 2021. u 13:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će naredna dva dana provesti u Hilandaru.

ВУЧИЋ ПОТВРДИО ОДЛАЗАК НА СВЕТУ ГОРУ: Наредна два дана биће у Хиландару, присуствоваће служби и божићној литургији

FOTO TANJUG/ Pres sluzba Predsednika Srbije/ bk

- Idem sutra, i verujem da ću imati čast i priliku da razgovaram sa igumanom manastira Hilandar Metodijem - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja u selu Laćarak.

Vučić će tamo provesti Badnji dan i Božić, i kako je rekao, prisustvovati službi i jutarnjoj božićnoj liturgiji.

Vučićev odlazak u Hilandar, inače, biće prva zvanična poseta jednog predsednika Srbije srpskom manastiru na Svetoj Gori u protekle dve decenije.

Podsetimo, predviđen je i razgovor sa igumanom carske lavre Metodijem koji će ga upoznati sa životom monaha, ali i sa dinamikom radova na obnovi svetinje koja je stradala u velikom požaru 2004. godine. Vatrom je tada zahvaćeno osam građevinskih celina, dok su trpezarija Svetog kralja Milutina iz 14. veka i paraklis Svetih arhanđela pretrpeli oštećenja. Požar je zahvatio polovinu manastirskog kompleksa.

Naši izvori nam prenose da je predsednik voljan da naloži još veća ulaganja u restauraciju Hilandara, kako bi se radovi što pre priveli kraju. Takođe, saznali smo i da šef države nije tražio nikakav poseban tretman u odnosu na druge vernike koji dolaze na Svetu Goru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (53)

NEMAČKI “DESANT” NA DODIKA I BEOGRAD: Vladajuće partije u Bundestagu zatražile konkretne poteze oko BiH,  u fokusu i Srbija