NA VUČIĆEV ZAHTEV: Vlada odobrila pomoć od milion evra Hrvatskoj

Novosti online

30. 12. 2020. u 16:17

VLADA Srbije donela je danas odluku, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, da se milion evra uputi Hrvatskoj kao finansijska pomoć za sanaciju štete nastale usled razornog zemljotresa koji je pogodio susednu zemlju.

НА ВУЧИЋЕВ ЗАХТЕВ: Влада одобрила помоћ од милион евра Хрватској

Foto: Tanjug

Članovi Vlade Srbije izrazili su žaljenje zbog ljudskih života izgubljenih u ovoj prirodnoj katastrofi, a novčana sredstva su namenjena da se pomogne u obnovi razrušenih objekata, od kojih je veliki broj od javnog značaja, saopšteno je iz Nemanjine 11.

U zemljotresu jačine 6,3 stepena koji je pogodio centralnu Hrvatsku poginulo je najmanje sedam osoba i pričinjena je velika materijalna šteta.

Predsednik je, ranije danas, poslao pismo Vladi Srbije u kojem je zamolio da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (47)

BRAVO PREDSEDNICE

30.12.2020. 16:34

SRPSKO SRCE NE ZNA ZA MRZNJU.Samo da napomenem da su gradovi kao Dubrovnik i Split uputili pomoc u visini od 150.000 KUNA, dok splitske ustase danas u Petrinji vredjaju i prete Miloradu pupovcu.

Aleksa101

30.12.2020. 17:22

Prozivio sam Oluju, kao dijete..Sada sam odrastao covijek..Plakao sam juce kada su mediji javili da je stradala djevojcica. Ovakva vijest samo pokazuje da jos dobrih ljudi ima..Uvijek će biti 10% onih u Srbiji koji su protiv slanja, a isto toliko u Hrvatskoj protiv primanja pomoći, ali dok nas je vise normalnih ima budućnosti za sve. Na ovom ne treba stati.

Dejan Miljakovac

30.12.2020. 17:46

Ovaj potez apsolutno je na mestu. Hrvatska je pretprela ogromnu štetu i Srbija, kao susedna država, ima apsolutnu dužnost da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima.

Dragan

31.12.2020. 01:46

Ne daj Bože, da nas zadesi opet neka prirodna katastrofa, pa svaki dinar bi nam značio, pa tako gledamo druge da pomognemo, jer dobro se dobrim vraća.

Sofija

31.12.2020. 08:59

Kada covek gleda one snimke posle zemljotresa, ne moze da ga ne zaboli, bio on Srbin, Hrvat ili Musliman. Svi smo mi ljudi, nije bitno koje nacionalnosti, boje koze ili vere. Saosecamo sa Hrvatskom i gradjani Srbije su uz vas.

Bg

01.01.2021. 01:47

Predsedniče iskoristite ovu priliku i preselite preostale Srbe u Srbiju,tamo života nema.Narod je uplašen i bez nade... Od severa do juga ima na stotine praznih kuca. Srećna vam Ng i sve najbolje narode moj...