Pogledajte kako je ćerka Mome Kapora odgovorila Dežuloviću na uvrede

Novosti online

15. 12. 2020. u 18:55

ĆERKA pisca i slikara Mome Kapora Ana se oglasila danas povodom skandalozne izjave hrvatskog pisca Borisa Dežulovića, koji je rekao da su srpsku prestonicu "ubili Momo Kapor i Bora Đorđević", i nazvao ih "gradskim otpadom".

Погледајте како је ћерка Моме Капора одговорила Дежуловићу на увреде

Foto: Printscreen

- Pitala me je danas jedna novinarka da li želim da odgovorim na napad na tatu. U jednom tekstu koji je pročitala pre neki dan, kaže, optužuju ga da je lično kriv za propast Beograda. Da li je moguće da je baš on razlog? Zar nema neko malo življi koga bi mogli da optuže? Skoro jedanaest godina posle smrti i dalje je tema. Bio bi srećan da zna. Voleo je publicitet.

Ona ističe da je potrebno stati na stranu slabijih i onih koji ne mogu da se brane jer ih više nema, ali da to ovde nije slučaj.

- On je sebi odbranu obezbedio za života - knjigama. Neke od najlepših redova posvetio je gradu u kom se nije rodio ali koji je suštinski razumeo, voleo i osećao kao svoj.Te knjige su ostale iza njega. Položile su ispit vremena što je jedino važno za pisca. Čitaju se i dalje, u novim, lepo opremljenim izdanjima. Želim Dežuloviću da njegove knjige dožive nešto slično, jednog dana kada ga ne bude. Nadam se što kasnije, jer je moj vršnjak. I ja sam, kao sasvim mlada, došla u jedan grad koji me je primio i u kom živim skoro 40 godina. Ni Rim nije ono što je bio ranih osamdesetih, kada sam došla. Ali duh Rima će preživeti, baš kao i duh Beograda, bez obzira na sve. Nema mesta brizi i uvredljivim tonovima - napisala je Ana Kapor, i završila sledećim rečima:

- Zbog svega toga odbila sam intervju. Mislim da ne treba nikoga da branim. A Beograd - on je upravo onakav kakvim ga doživljavate. Nije do Beograda. Do vas je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)