SPREMNE ZAKONSKE IZMENE: Poruka onlajn konferencije - Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala strateški je prioritet Vlade

V. C. S.

08. 12. 2020. u 20:09

BORBA protiv korupcije i organizovanog kriminala strateški je prioritet Vlade.

СПРЕМНЕ ЗАКОНСКЕ ИЗМЕНЕ: Порука онлајн конференције - Борба против корупције и организованог криминала стратешки је приоритет Владе

Foto: Pritskrin

Ovo je rekla ministarka pravde Maja Popović na onlajn međunarodnoj konferenciji "Aktivnosti i saradnja tela za prevenciju korupcije u globalno novim uslovima", u organizaciji Agencije za sprečavanje korupcije, a uz podršku OEBS-a, povodom 9. decembra, Dana borbe protiv korupcije.

Na skupu su, između ostalih, govorili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, predsednik Grupe država za borbu protiv korupcije (GREKO) Marin Mrčela i direktor Agencije Dragan Sikimić.

- Vlada i Ministarstvo pravde ostaju posvećeni borbi protiv korupcije uz kontinuirano praćenje rezultata postojećih rešenja. Ministarstvo će nastaviti da unapređuje zakonski okvir u skladu sa međunarodnim standardima i preoprukama, uz ulaganje u jačanje ljudskih i materijalnih kapaciteta za njegovu primenu. Legislativni okvir u ovoj oblasti biće upotpunjen usvajanjem amandama na Ustav Srbije i seta pravosudnih zakona u skladu sa tim izmenama - rekla je Popović.

Novim zakonskim rešenjima značajno je proširena nadležnost i ojačana nezavisnost Agencije za sprečavanje korupcije, dodala je. Među brojnim novinama koje je doneo novi normativni okvir jesu direktan pristup bazama podataka koje se vode u elektronskom obliku i umrežavanje sa drugim državnim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri