ENGEL BESRAMNO PRETI SRBIJI: Ako ne priznate lažnu državu, ništa od Evrope! (VIDEO)

Tanjug

08. 12. 2020. u 18:17

SRBIJI neće biti odobreno članstvo u Evropsku uniju sve dok ne prizna (tzv.) Kosovo, poručio je danas predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma Eliot Engel.

ЕНГЕЛ БЕСРАМНО ПРЕТИ СРБИЈИ: Ако не признате лажну државу, ништа од Европе! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Vreme je da Srbija nastavi dalje. (Tzv.) Kosovo je nezavisno - rekao je Engle na sastanku odbora, na koji su pozvani i Danijel Server, Januš Bugajski i Medlin Olbrajt, zvaničnici i nevladini promoteri kosovske nezavisnosti.

Engel nije predstavnik EU, ali, sudeći po nastupu na Odboru, zna šta smeta Srbiji na putu ka Uniji:

- Iskreno, blokiranje priznanja (tzv.) Kosova i njegovo članstvo u UN samo smeta Srbiji, jer joj ulazak u EU neće odobren sve dok ne prizna nezavisnost (tzv.) Kosova - rekao je Engel.

Odbor, inače, razmatra strategije koje bi nova američka administracija na čelu sa Džozefom Bajdenom mogla da primeni na Zapadni Balkan i Srbiju.

Tzv. Kosovo je, kaže Eliot, "godinama nezavisno" i poziva se, sa zadovoljstvom, na to da je tzv. Kosovo sada član niza međunarodnih organizacija i institucija:

- Ako se sat vrati tri decenije unazad, to je bio samo san. Nisam mogao ni da zamislim da ću čuti te reči, ali danas je (tzv.) Kosovo postalo član Svetske banke, IMF-a, i više od 110 zemalja je priznalo njegovu nezavisnost, uključujući Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Japan i mnoge druge važne zemlje.

Tzv. Kosovo, kaže Engel, ima poznate pop pevače, fudbalere, ugostitelje, vlasnike nekretnina....ali, priznaje, to nije kraj:

- Mnogo je ozbiljnih izazova ostalo, a najvažnije od svega je da je vreme da Srbija nastavi dalje. Tzv. Kosovo je nezavisno. Iskreno, blokirajući priznanje Kosova, i njegovo članstvo u UN samo smeta Srbiji jer joj ulazak u EU neće biti odobren sve dok ne prizna nezavisnost (tzv.) Kosova. Pozivam Srbiju da nastavi dalje kako bi sve zemlje u regionu nastavile dalje - zaključio je Engel.

U uvodu je priznao i da mu "nijedna zemlja nije dotakla srce više od (tzv.) Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (26)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina