OGLASIO SE UNS I UPOZORIO: Izjave Dragana Đilasa su pritisak na novinare

Novosti online

30. 11. 2020. u 17:04

ОГЛАСИО СЕ УНС И УПОЗОРИО: Изјаве Драгана Ђиласа су притисак на новинаре

Dragan Đilas i Boško Obradović / Novosti

Izjava predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da će tužiti zaposlene na Televiziji Pink i omalovažavanje izveštača te televizije predstavljaju pritisak na novinare, upozorava Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas je rekao da će tužiti prezenterku vesti, novinara, sagovornike Televizije Pink, a vlasnika Željka Mitrovića "na kraju", čime je nastavio s neprihvatljivom praksom koju je započeo izbacivanjem novinara sa konferencija za medije. Đilas je pritom s nipodaštavanjem govorio o izgledu novinara Pinka.

UNS još jednom upozorava političare da je karakterisanje novinara na osnovu njihovog fizičkog izgleda i odevanja neprimereno. Svako ima pravo da kritikuje rad medija, ali ne i da vređa novinare i zaposlene u medijima i da svoju moć zloupotrebljava kako bi ih ućutkao. 

UNS naglašava da novinari imaju pravo i obavezu da istražuju imovinu svih političara i članova njihovih porodica, da su pritom dužni da poštuju profesionalne standarde a da političari zbog toga ne smeju da vređaju novinare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Iznogud

01.12.2020. 07:51

Smesno sta se cini za zamajavanje naroda.Da I'ma savesti niti bi se novinari bavili pljuvacinom vec pravim vestima,a policija bi hapsila lopove,utajivace poreza,...ovako svi pljuju jedni druge,afere prolaze,dolaze nove,a svi mi ptopadamo

Dragan

01.12.2020. 07:56

To sto samo upozoravate okaci macku o rep, nego poktenite disciplinski poatupak pred sudom ,ne novinar nego vi gospodo iz UDRUZENJA NOVINARA SRBIJE.Djilas moze da se izivljava vi ste za to i formirani i nemoze svaka budala da se izivljava,ako je novinar bio ljubazan ,nije vredjao a bio vredjan,preduzmite mere zastite.

Ljuba

01.12.2020. 11:43

Bravo za UNS najzad da se neko oglasi na pretnje ovog nevaznog lika u ovoj zemlji. Neka dokaze kako je steko sve milione i niko ga vise nece dirati.