NENADOKNADIV GUBITAK ZA SVE: Matvijenkova povodom smrti patrijarha Irineja uputila pismo Ivici Dačiću

Novosti onlajn

27. 11. 2020. u 11:31

PREDSEDNICA Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko uputila je pismo predsedniku parlamenta Ivici Dačiću povodom smrti patrijarha Irineja u kojem je istakla da je odlazak patrijarha nenadoknadiv gubitak za sve.

НЕНАДОКНАДИВ ГУБИТАК ЗА СВЕ: Матвијенкова поводом смрти патријарха Иринеја упутила писмо Ивици Дачићу

Foto: Kremlin

- U ime Saveta Federacije Rusije i u svoje lično ime primite izraze iskrenog saučešća u vezi sa upokojenjem patrijarha Irineja - navela je ona u pismu.

Kako je rekla, „samopregorno služenje Gospodu, otadžbini i svom narodu je steklo Njegovoj Svetosti zasluženo poštovanje i priznanje ne samo u Srbiji, nego i u celom pravoslavnom svetu".

Dodala je da se seća razgovora sa patrijarhom 2015. godine tokom zvanične posete gradu Beogradu.

- Teško je preceniti njegove blage napore i dosledne korake usmerene na jačanje viševekovnih kulturnih i duhovnih veza između naroda Rusije i Srbije - navela je Matvijenkova u pismu.

Podsetimo, povodom smrti patrijarha Irineja saučešće srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi uputio je i predsednik Rusije Vladimir Putin, dok je patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril predvodio litiiju za preminulog poglavara SPC.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)