BAJDEN SE ODRIČE TAČIJA: Nije znao da je ratni zločinac?

Tanjug

18. 11. 2020. u 17:12

SVE prethodne izjave koje je DŽo Bajden dao o Hašimu Tačiju date su bez znanja o tome šta se nalazi u istrazi ili u optužbama pred Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, kaže bivši zvaničnik Stejt departmenta i Saveta za nacionalnu bezbednost Bertrand Braun.

БАЈДЕН СЕ ОДРИЧЕ ТАЧИЈА: Није знао да је ратни злочинац?

Foto: AP Photo/Andrew Harnik/Printscreen

- U diplomatiji, mi se susrećemo sa različitim ljudima i izgovaramo razne prigodne stvari. Pogledi i izjave se uvek mogu promeniti kada se dobiju nove informacije - kaže Braun, na pitanje kako vidi svojevremenu Bajdenovu izjavu da je Tači "kosovski DŽordž Vašington".

Kada je reč o izjavi Hašima Tačija i zvaničnika takozvane OVK ispred Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova da je upravo ova oružana formacija stvorila državu Kosovo zajedno sa SAD, NATO i EU, Braun kaže da su zločini koji se Tačiju i ostalima stavljaju na teret "počinjeni bez znanja i bez ikakve podrške američke vlade".

- Ratni zločini i zločini protiv čovečnosti su nedopustivi, bez obzira na političku motivaciju počinilaca - naglasio je Braun.

On ukazuje da su Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo Kosova formirani za vreme Obamine administracije, kada je DŽo Bajden bio potpredsednik, uz snažnu političku i finansijsku podršku američke vlade.

- Američka vlada, u svim skorašnjim administracijama, aktivno je podržavala istrage, procesuiranje i kažnjavanje ratnih zločina, bez obzira ko ih je i gde počinio - istakao je Braun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (14)

Vi ste ih naoružavali

18.11.2020. 19:26

@posmatrac iz daleka - i obučavali u Albaniji i davali im svu logističku podršku i instrukcije kako da napadaju vojsku i policiju a sada se pravite da neznate

Srbijo Zuta kuco

19.11.2020. 07:01

@Vi ste ih naoružavali - Tacno, ali je tacno i da su, kada su ih poslali da napadaju Jugoslaviju, poslali i snajperiste da ih rokaju s ledja. Grk, snajperista mi se hvalio.

Mišo Peć

18.11.2020. 19:37

Američki zvaničnici su maksimalno podržavali albanske teroriste na Kosovu i Metohiji u vršenju terorističkih akcija protiv države Srbije.

prljava familija

18.11.2020. 19:53

"zločini koji se Tačiju i ostalima stavljaju na teret "počinjeni bez znanja i bez ikakve podrške američke vlade" ..lol, Tači ne bi postojao bez njih, ko ga je podržavao, nije valjda Kim Un?

buki

18.11.2020. 22:47

Bez podrške Natoa, svi ti albanski zlikovci i glavoseče bi bili pritvoreni već posle prvog pokušaja zločina. Uz pomoć Merkelove, Olbrajtove, Bajdena i njima sličnih, stradale su hiljade nevinih Srba i sav pravdoljubiv svet to dobro zna, a znaju i oni, samo će sada naravno da peru ruke i prave se naivni.

Al Albatross

19.11.2020. 07:05

Nemojte ga vise braniti. Sto ga vise branite jasnije je da je nekompetentan. Imbecil skida masku s lica da bi se nakasljao. Da li je on uopste ziv i pri svesti? Ne moze da kaze ni "dobar dan" samostalno. Cita unapred pripremljen tekst.

Varto Marx

21.11.2020. 21:47

Nije znao agresor i nezna jos uvijek nista. Kakvi si ti predsjednik da nista neznas, a bio si za bombardovanje i, u Beogradu si u potpunosti bio obavijesten.