"KRUNI SE" OPOZICIJA: Sve manje stranaka na sastancima koje je inicirao Tadić, pismo upućeno RTS, RTV i Radio Beogradu još bez odgovora

D. M.

09. 11. 2020. u 10:51

SVE je manje stranaka koje dolaze na razgovore dela opozicije o zajedničkom delovanju, a koje je pre dva meseca inicirao lider SDS Boris Tadić.

КРУНИ СЕ ОПОЗИЦИЈА: Све мање странака на састанцима које је иницирао Тадић, писмо упућено РТС, РТВ и Радио Београду још без одговора

Sa jednog od sastanaka opozicije

Predstavnici Udružene opozicije Srbije odustali su od učešća već posle prvog sastanka, a na poslednjem okupljanju čiji je domaćin bio "Jedan od pet miliona" nisu se pojavili ni Pokret slobodnih građana i Dosta je bilo. Naredni sastanak trebalo je da se održi prošle nedelje u sedištu Zelene stranke u Novom Sadu, ali je on odložen.

S druge strane, ne ide baš lako ni da se ovaj deo opozicije udruži i složi bar oko jedne teme. Naime, zajedničko pismo koje je prošle nedelje poslato RTS, RTV i Radio Beogradu sa zahtevom za sastanak sa predstavnicima ovih medijskih kuća, nije potpisao DjB, uz objašnjenje da se oni zalažu za konkretnije inicijative i akcije.

Apel u kojem se traži sastanak parafirali su Nova stranka, PSG, SDS, DSS, Zelena stranka, Pokret "1 od 5 miliona", Inicijativa "Ne davimo Beograd", Pokret "Srce grada" i "Čuvari Starog grada". Oni traže da se, kako su naveli, u otvorenoj diskusiji i kroz razmenu stavova, dođe do najboljeg rešenja koje bi unapredilo izborne uslove u državi, vratilo građanima poverenje u javni servis, napravilo korak napred u borbi za slobodu medija, kao i omogućilo da se ravnopravno čuju stavovi svih aktivnih aktera političkog života Srbije.

Potpisnici pisma poručili su su da će opozicione stranke i pokreti imenovati tročlanu delegaciju za sastanak sa rukovodstvom javnog servisa, a predložili su da se susret zakaže najkasnije do utorka, 10. novembra.

Kako saznajemo, još nije stigao odgovor javnog servisa, pa će na narednom okupljanju predstavnici ovog dela opozicije raspravljati o daljim koracima, koji ne isključuju ni protestna okupljanja ispred RTS.

NOVI SUSRET

NOVI sastanak dela opozicije mogao bi da bude upriličen ove nedelje, najverovatnije u četvrtak, ali se još ne zna spisak stranaka koje će se na njemu pojaviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)