SNS ŠABAC: Zelenović bi da tuži narod sudu u Strazburu

Tanjug

16. 10. 2020. u 18:48

СНС ШАБАЦ: Зеленовић би да тужи народ суду у Стразбуру

Foto: A. D.

GRADSKI odbor Srpske napredne stranke Šabac navodi da je najava Nebojše Zelenovića da će se žaliti Sudu u Strazburu zbog "navodnih nepravilnosti" na izborima u Šapcu, te da ćemu protivnik u toj parnici biti predsednik Srbije, samo je još jedan od načina na koji želi da sebe promoviše kao novog lidera opozicije.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima SNS kritikuje Zelenovića zbog toga što u toj nameri ponovo "opanjkava svoju državu".

"Bedan je pokušaj malog politikanta Zelenovića da se uzdigne do državničkog nivoa Aleksandra Vučića, koji mu je kriv samo zato što je lista koja nosi njegovo ime na izborima u Šapcu raznela u paramparčad Zelenovića Zelenovićevu propalu politiku i kriminalni klan Dušana Petrovića", navodi u saopštenju SNS.

Podsećaju da je Zelenović najpre tražio da se ponište rezultati izbora na svih 100 biračkh mesta u Šapcu, a zatim je "uoči poslednjeg kruga izbora doneo u istoriji srpskog višestranačja najgori pravilnik o glasanju, kupovao glasove za tri hiljade dinara, a njegovi saradnici pretili, ucenjivali i podmićivali građane da glasaju za njega".

SNS, međutim, konstatuje da je "narod jači od njegovih spletki i laži", zbog čega je i dao poverenje listi koja nosi Vučićevo ime. Narod je pobedio, pa Zelenovićsad hoće da narod tuži sudu u Strazburu, kostatuje SNS.

"On bi najviše voleo da ga neko iz inostranstva postavi da on bude vlast, a da Srbija bude protektorat", navodi SNS i konstatuje da se to neće dogoditi jer je Srbija "zahvaljujući politici Aleksandra Vučića suverena, nezavisna i slobodna zemlja, a Šabac je, zahvaljujući izbornoj volji naroda, ponovo slobodan grad".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)