„ALARMANTNO JE, POSEBNO U BEOGRADU“ Dr Kisić saopštila koliko je samo u jednoj nedelji porasla mogućnost da se zarazimo

Novosti online

07. 10. 2020. u 12:35

"ALARMANTNO JE", komentar je dr Darije Kisić Tepavčević, člana Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na trenutnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji, naročito u Beogradu.

„АЛАРМАНТНО ЈЕ, ПОСЕБНО У БЕОГРАДУ“ Др Кисић саопштила колико је само у једној недељи порасла могућност да се заразимо

Foto: Tanjug

Ona je nakon današnje sednice Kriznog štaba rekla da je evidentno da je poslednjih dana došlo do povećanja broja zaraženih.

-Globalno mi smo još jedna od zemalja sa najnižnom stopom učestalosti oboljevanja. Međutim, ako poredimo sa prethodnom nedeljom vidimo trend porasta oboljevanja i ove nedelje taj trend je za 19 odsto veći nego u nedelji koja je prethodila-rekla je Kisić Tepavčević.

Najveći broj obolelih od virusa korona je sa područja Beograda, rekla je dr Kisić.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere-nošenje maski izbegavanje okupljanja, lična higijena .

Upitana da li će biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

-Moramo da naučimo za živimo sa virusom-zaključila je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)