HILJADU DANA OD UBISTVA OLIVERA: Milena Ivanović tvrdi da Priština zataškava istinu o atentatu

S. J. M. - V. M.

01. 10. 2020. u 08:00

STRAŠNO mi je da je toliko vremena prošlo, a da mi još nemamo ništa. Istraga u Prištini se stalno vraća na početak i očigledno je da neko ovo zataškava i da mu ne ide u korist da se sazna ko su Oliverove ubice. Međutim, verujem da će se istina saznati kad-tad, jer ona ne može zauvek da se krije.

ХИЉАДУ ДАНА ОД УБИСТВА ОЛИВЕРА: Милена Ивановић тврди да Приштина заташкава истину о атентату

Milena sa sinom Bogdanom, 2018. godine

Ovako nam je u sredu, na hiljaditi dan od ubistva Olivera Ivanovića, govorila njegova udovica Milena Ivanović.

- Kad se nije odmah otkrilo prvih dana ko je pucao u Olivera, očekivala sam da će se nešto ovako i dešavati. Da će se trgovati njegovim ubistvom, da će se ono koristiti u raznim "igrama" i da će nas možda i voditi na pogrešne tragove - kaže Ivanovićeva.

Lider Građanske inicijative SDP je ubijen 16. januara 2018. ispred svoje kancelarije. Upucan je sa šest hitaca s leđa. Priština od početka odbija konkretnu saradnju sa Beogradom na ovoj istrazi, a prema našim informacijama već godinu i po komunikacija između dve strane po tom pitanju - ne postoji.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da Prištini ne odgovara da se sazna istina o ubistvu Ivanovića.

Prema nezvaničnim informacijama, državni organi Srbije pre nekog vremena došli su do indicija, pa čak i do fotografija koje ukazuju na osobu koja bi mogla da bude neposredni izvršilac i rade na prikupljanju dokaza. O tome je govorio i predsednik Vučić koji je, pre nekoliko meseci, javno postavio pitanje o mogućoj umešanosti Fljorima Ejupija i Lirima Zeke, koji su u vreme ubistva boravili u Mitrovici.

Ejupi, koji je prema informacijama naših službi, uoči atentata došao na KiM iz Nemačke, poznat je kao "bombaš iz Podujeva". On je bio osumnjičen za postavljanje bombe pod autobus "Niš ekspresa" 2001. kada je poginulo 12, a ranjeno 43 Srba. Iako je uhapšen na osnovu DNK tragova, misteriozno je pobegao iz baze "Bondstil".

Lirim Zeka se sumnjiči za čitav niz kriminalnih aktivnosti - od šverca droge, preko falsifikovanja dokumenata, do krijumčarenja oružja, ubistva i silovanja. Zbog droge je u Nemačkoj bio osuđen na sedam godina, ali je uspeo da pobegne.

Kosovsko tužilaštvo u međuvremenu je sastavilo optužnicu za ubistvo Ivanovića u kojoj se pominje grupa Srba, navodno predvođena Milanom Radojičićem, iako sam Radojičić nije optužen. Optužnica je napisana konfuzno jer se mešaju navodi o ubistvu sa navodima o organizovanom kriminalu, a optuženima se stavlja na teret pomaganje i prikrivanje dokaza, ali ne i samo ubistvo. Radojičić je saslušan u Beogradu, a Vučić je tada rekao da on "nije cvećka", ali da prema saznanjima MUP i BIA, nema veze sa ubistvom Ivanovića.

ENIGMA KAMERE I ČAURA

JEDNA od ključnih nerazjašnjenih stvari u istrazi ubistva Ivanovića jeste pitanje ko je, kada i kako isključio kamere na prostorijama GI SDP koje bi snimile ubice. Takođe, Beograd nikad nije dobio snimke silueta ubica, koje navodno Priština ima, kao ni DNK tragove i analize. Nisu dostavljene ni pronađene čaure, već samo njihove replike, kao ni satelitski snimci, za koje se tvrdi da su neupotrebljivi, iako je tog dana bilo vedro u Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024