KOLONE PONOVO POSVAĐALE OPOZICIJU: Đilasov UOS odbacuje predloge sa sastanka koji je organizovala nova stranka za narednu kampanju

V. M.

26. 09. 2020. u 08:31

КОЛОНЕ ПОНОВО ПОСВАЂАЛЕ ОПОЗИЦИЈУ: Ђиласов УОС одбацује предлоге са састанка који је организовала нова странка за наредну кампању

Foto arhiva

PREDSTAVNICI Udružene opozicije juče su odbacili predlog o izlasku u više kolona na sledeće izbore, koji su iznele partije koje su učestvovale na sastanku u prostorijama Nove stranke.

Tako je inicijativa lidera SDS i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da se opozicija dogovori oko toga kako će nastaviti borbu protiv vlasti, samo produbila jaz između ionako usitnjenih i suprotstavljenih partija i koalicija.

Udruženu opoziciju okupljenu oko stranaka Dragana Đilasa i Vuka Jeremića na prvom sastanku održanom pre nekoliko dana predstavljao je Janko Veselinović. Međutim, drugom sastanku koji je organizovan u četvrtak uveče, nije prisustvovao ni Veselinović niti bilo ko drugi iz UOS.

Veselinović je juče rekao da nije vreme da se priča o izbornim kolonama:

- Borba za slobodne izbore, slobodan RTS, pravila za medije sa nacionalnom frekvencijom... pa onda priča o jednoj ili više kolona. I nije isto koje ćemo izbore imati prvo. Je `l neko misli na predsedničke izbore u više kolona?

LUTOVAC: LAŽNI IZBORI

POBUNjENA frakcija DS, predvođena Branislavom Lečićem, Vidom Ognjenović i Dragoslavom Šumaracem danas organizuje unutarstranačke izbore. Te izbore ne priznaje struja koja je verna aktuelnom predsedniku Zoranu Lutovcu. Oni su juče poručili da to "nisu i ne mogu biti izbori za rukovodstvo DS jer je statut stranke jasan kad je u pitanju način raspisivanja izbora i kandidovanja".

Sličnu poruku na "Tviteru" je juče objavio i Đorđe Vukadinović, takođe član UOS.

Na drugoj strani su SDS, PSG, Dosta je bilo, DSS, "Ne davimo Beograd" i Nova stranka. Njihovi predstavnici razgovarali su u četvrtak o nastavku zajedničke borbe za izborne uslove i grupisanju opozicije u ideološki logične kolone. Oni su pozvali Udruženu opoziciju da se vrati za pregovarački sto i najavili da će domaćin sledećeg sastanka biti PSG.

Pokušaj Sa sastanka u Novoj stranci,Foto arhiva

Komentarišući planove opozicije, lider SNS Aleksandar Vučić kazao je da je "jedini cilj Udružene opozicije njegovo rušenje i rušenje svega što država radi":

- Oni nemaju nikakve planove, niti programe, poput povećanja plata i penzija, snaženja ekonomije i ulaganje u infrastrukturu. Imali su plan za rušenje fontane na Slaviji, plan za rušenje Beograda na vodi, gde je sada kvadrat i do 10.000 evra i imaju najlepšu promenadu. Sada ruše Nacionalni stadion i spomenik Stefanu Nemanji. Pošto nemaju drugih planova, osim uništenja i rušenja, jedini plan je moje rušenje.

Vučić je zaključio da ga opozicija ruši i zato što "danas imamo veće plate i penzije i zbog toga što će do 2021. godine sadašnja vlast izgraditi više puteva i pruga nego u vreme Tita".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Ana

26.09.2020. 09:55

Za pobedu nad sadasnjom vlasti opozicija treba da ima strucne ljude i program koji ce predstaviti gradjanima. Opozicija to nema i zato ne moze da pobedi Sns i to je problem, a ne jedna ili vise kolona.