MARJANOVIĆ OPTUŽUJE PRETHODNU VLAST OPŠTINE STARI GRAD: Novcem građana finansirali političke aktivnosti Đilasa

Tanjug

15. 09. 2020. u 15:54

PREDSEDNIK opštine Stari grad Radoslav Marjanović optužio je prethodnu vlast na toj opštini, na čijem je čelu bio Marko Bastać, da su zloupotrebljavali novac građana.

МАРЈАНОВИЋ ОПТУЖУЈЕ ПРЕТХОДНУ ВЛАСТ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД: Новцем грађана финансирали политичке активности Ђиласа

Foto: I. Marinković

 On je  poručio da će pozvati Državnu revizorsku instituciju i budžetsku inspekciju da sve to provere.

Marjanović kaže da su novcem građana Starog grada finansirane političke aktivnosti Dragana Đilasa.

Bastać je inače bio predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde, a na mesto predsednika opštine je izabran ispred DS.

"Samo u jednom mandatu, od 2016-2020. godine uspeli su da potroše 1,7 milion evra na razlicite agencije preko kojih su plaćali svoje aktiviste, predsednike opštinskih odbora stranaka iz Dilasovog saveza, familije funkcionera i odbornika opstine su udomljavali na taj nacin", rekao je Marjanović na TV Pink.

Marjanović navodi da su za kancelarijski materijal namenili 6,9 miliona dinara, a u toj opštini je, ističe, zaposleno 75 ljudi, što znači da je po zaposlenom izdvojeno 100.000 dinara.

On je dodao da se u opštinskim kancelarijama nalazio i studio TV Šabac, te da su postojale kancelarije nekih privatnih firmi i da je to pokazatelj zloupotrebe.

"Svako ko je radio protivzakonito mora da odgovara. Sada je važno da konsolidujemo finansije opštine, da smanjimo neracionalne troškove i da taj novac usmerimo ka građanima", zaključio je Marjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna