ĐURIĆ SE SASTAO SA TOMASOM ŠIBOM: Srbija neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština

D.Z.

14. 09. 2020. u 19:09

MARKO Đurić, direktor Kancelarije za KiM, sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačka u Republici Srbiji Tomasom Šibom a kako se navodi u saopštnju za javnost Kancelarije za KiM, Đurić i Šib razgovarali su o toku dijaloga Beograda i Prištine.

ЂУРИЋ СЕ САСТАО СА ТОМАСОМ ШИБОМ: Србија неће одустати од формирања Заједнице српских општина

Foto: D.Z.

Posebno su se osvrnuli na ekonomski sporazum potpisan u Vašingtonu i teme koje bi trebalo da budu otvorene u nastavku dijaloga u Briselu. 

- Direktor Đurić je naglasio da Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština, što je obaveza sa čijim ispunjenjem Priština kasni čitavih sedam i po godina. Đurić je izrazio očekivanje da će normalizacija i intenziviranje ekonomske saradnje Beograda i Prištine, na čemu je bio naglasak u Vašingtonu, otvoriti prostor za saradnju i pomirenje običnih ljudi i da će doprineti prosperitetu čitavog regiona - navodi se dalje u saopštenju za javnost i dodaje da će Beograd, kako je  zaključio Đurić, nastaviti da sa nemačkim partnerima sarađuje u traženju kompromisnih rešenja za probleme u regionu.

                                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili