PATRIJARH IRINEJ O SPORAZUMU U VAŠINGTONU: Javnosti poznat stav SPC povodom svih problema na KiM

Tanjug

07. 09. 2020. u 16:32

PATRIJARH srpski Irinej kaže da još nije dovoljno upoznat sa detaljima ugovora postignutog u Vašingtonu, a koji se tiču crkve, da bi mogao da oceni da li će on obezbediti zaštitu srpske pravoslavne baštine, imovine, sveštenstva i vernika.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О СПОРАЗУМУ У ВАШИНГТОНУ: Јавности познат став СПЦ поводом свих проблема на КиМ

Patrijarh Irinej

- Mi još nismo upoznati sa detaljima, osim dela objavljenog u štampi, tako da samim tim nismo u mogućnosti da odgovorimo na vaše pitanje - naveo je patrijarh Srpski Irinej u pisanom odgovoru Tanjugu.

Inače, ističe patrijarh Irinej u odgovoru agenciji, javnosti je već poznat stav Srpske pravoslavne crkve povodom svih problema koji se tiču južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

Patrijarh je tako odgovorio na pitanje Tanjuga da li je zadovoljan sporazumom koji je predsednik Vučić postigao u Vašingtonu, a koji se tiče zaštite religijskih objekata i implementacije sudskih odluka koje se tiču SPC, kao i bezbednosti verskih objekata, srpskih sveštenika i srpskih vernika.

Tanjug je uputio patrijarhu i pitanje da li veruje da će autoritet moćne države kakve su SAD garantovati poštovanje dogovora, da li je sa predsednikom Vučićem razgovarao o susretu u Vašingtonu pre njegovog odlaska i dao mu neki savet.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Imaš DVE HILJADE razloga za registraciju na mozzartbet.com