ČUČKOVIĆU OPET POVERENJE U OBRENOVCU, PANTELIĆ PRVI ČOVEK GROCKE: Odbornici u dve prestoničke lokalne samouprave izabrali rukovodioce

S. V.

04. 09. 2020. u 06:34

ODBORNICI prigradskih beogradskih opština Obrenovac i Grocka juče su na sednicama izabrali rukovodioce svojih lokalnih samouprava, obojicu sa liste Srpske napredne stranke.

ЧУЧКОВИЋУ ОПЕТ ПОВЕРЕЊЕ У ОБРЕНОВЦУ, ПАНТЕЛИЋ ПРВИ ЧОВЕК ГРОЦКЕ: Одборници у две престоничке локалне самоуправе изабрали руководиоце

Foto: V. N.

Sa 48 glasova Obrenovčani su na čelo svoje opštine treći put izabrali Miroslava Čučkovića, dok su članovi gročanskog parlamenta sa 35 glasova ukazali poverenje Draganu Panteliću, koji će prvi put rukovoditi ovom opštinom na Dunavu.

Osim predsednika opština, izabrani su njihovi zamenici, kao i članovi opštinskog veća. Za zamenika predsednika GO Obrenovac izabran je Miloš Stojanović, dok će tu funkciju u Grockoj obavljati Ivan Paunić.

Novoizabrani predsednik GO Grocka Dragan Pantelić se, na samom početku zasedanja, predstavio, posle čega je prikazan njegov četvorogodišnji plan za razvoj i napredak ove lokalne samouprave.

Miroslavu Čučkoviću ovo je treći mandat na čelu Opštine Obrenovac. Prvi put je izabran u junu 2012. godine, a juče je na sednici poručio da će administracija i dalje biti na usluzi građanima, te da Opština dobija mlado rukovodstvo.

- Mislim da je u proteklom periodu jedan od najvećih uspeha bilo to što nije bilo ni prizvuka korupcije u bilo kom nivou administracije naše opštine. To će i dalje biti naša ideja vodilja - poručio je Čučković.

 
DANAS PREDSEDNICI U ŠEST OPŠTINA

NOVE čelnike danas treba da dobije šest opština - Palilula, Zvezdara, Mladenovac, Čukarica, Voždovac i Savski venac. Na dnevnom redu naći će se izbor predsednika opštine, zamenika, kao i članova veća. Nakon zasedanja, biće poznato da li će u foteljama rukovodećeg ostati dosadašnji predsednici ili će ubuduće opštinu voditi nova lica. Na ovim opštinama Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova, a biće poznato sa kim će formirati vlast.(M. S.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju