TAJNI SNIMAK IZ ŠAPCA: Petrović naređuje izbornoj komisiji kako da sabotira naprednjake

Novosti online

03. 09. 2020. u 15:30

DUŠAN Petrović i članovi biračkih odbora liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ u susret izborima koji se u subotu ponavljaju na 27 mesta dogovorili su skandalozni plan – sipati leksilijum u kafu članovima iz redova SNS-a! Da sve bude šokantnije, na snimku sastanka se jasno čuje da su to i ranije radili!

ТАЈНИ СНИМАК ИЗ ШАПЦА: Петровић наређује изборној комисији како да саботира напредњаке

Foto: A. Delić

Na snimku, koji je isplivao u javnost, čuje se kako Petrović daje instrukcije članovima biračkih odbora iz njihovih redova kako da postupaju na biračkim mestima. Već sama instrukcija Petrovića da se ne sme dozvoliti članovima biračkih odbora koji budu iz redova SNS-a, koji su do izbora bili opozicija u gradu na Savi, ni da priđu glasačkim listićima. 

„Ne puštajte ih ni blizu listićima, ne dajte im da priđu listićima. Bilo kada, kojim povodom. Ni ujutru kad se broji, ni tokom dana kada se manipuliše (?!) ni uveče kada se broji“, navodi Petrović bez detaljnijeg objašnjenja kako to planiraju da manipulišu.

On podvlači članovima na sastanku da to moraju odmah sad da podvuku sebi kao zadatak i dogovore se. S obzirom da ssu članovi imali potpitanja kako će da izvedu to onemogućavanje ukoliko se desi ovo ili ono, jedan od njih iznosi kako kaže „odlično rešenje, koje je više puta upotrebljavao“.

„Naši treba da dođu u pola šest, pre njih. Oni da kuvaju kafu i ubacimo im po jedan leksilijum. Ceo dan će da dremaju, a ne znaju zašto. Već sam to radio“, opisuje on.

Jedina reakcija Petrovića na ovo priznanje i plan je porukama ostalima „da kad budu svedočili, kažu da to nije bilo“ i „da to nisu čuli“. Iako se prisutni zbunjeno smeškaju, niti je Petrović  u šoku što čovek objašnjava da je to već radio tamo gde je moglo da se primeni, niti kaže članovima da to ne rade.  

Osim stavljanja leksilijuma u kafu, Dušan Petrović i njegovi partijski saborci smislili su još jedan plan kako da pokradu izbore.

Naime, Petrović je dao jasan zadatak da u slučajevima gde građani iz opravdanih razloga ne mogu da dođu na biračko mesto da glasaju, onda u komisijama koje idu na kućnu adresu budu samo njihovi članovi, odnosno da nema nijednog iz redova naprednjaka. Više je nego jasan plan da se ti gađani, koji glasaju kod kuće, spreče da podrže Srpsku naprednu stranku.

DUŠAN PETROVIĆ: Imate li pitanja?

PRISUTNI: Glasanje van biračkog mesta?

DUŠAN PETROVIĆ: Znači prosto pravilo. Nema naprednjaka u komisiji koja ide van biračkog mesta. Ne postoji naprednjak. Propis kaže, van biračkog mesta idu članovi biračkog odbora koji predstavljaju tri različite liste. Naših lista ima sedam. Dogovorite se, tri neka naša idu van biračkog mesta.

Kako je to bilo poslušajte na priloženom audio snimku:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a