VUČIĆ RAZGOVARAO SA MERKEL: Zahvalan sam kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije (FOTO)

Novosti online

31. 08. 2020. u 12:03

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА МЕРКЕЛ: Захвалан сам канцеларки на подршци економском и политичком развоју Србије (ФОТО)

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a glavna tema bio je KIM, odnosno predstojeći sastanci u Vašingtonu i Briselu.

Sa najmoćnijom ženom sveta predsednik Srbije razgovarao jeu pauzi Bledskog strateškog foruma, nakon panela na temu "Evrola posle Bregzita i Kovida19" na kojem je bio jedan od glavnih govornika.

- Imao sam odličan telefonski razgovor sa Angelom Merkel. Zahvalan sam nemačkoj kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumevanju nase teške regionalne političke pozicije - rekao je Vučić.

Nakon razgovora sa Merkelovom počeo je odvojeni sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Razgovori sa Merkel i Lajčakom dolaze uoči najavljenih sastanaka o Kosovu u Vašingtonu i Briselu.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine prvo će se održati 4. septembra u Vašingtonu, a potom i tri dana kasnije u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

Varto Marx

31.08.2020. 12:52

Bez obzira sto su stranke iste ideje A.Merkel i tvoje nema popusta A, Merkel ona i dalje zeli da vidi Kosmet kao nezavisni drzavu. Nemas razloga da se zahvaljujem, poslodavci koji imaju svoja poduzeca, iz cistog svog interesa a ne interesa Merkel. Sve dok se ne rijesi problem Kosmeta ulazaka nema u EU.

Miroslav Stamenković

31.08.2020. 13:01

Hvala joj na svemu što čini za našu zemlju i za naš narod. Saradnja Nemačke i Srbije je nikad bolja i Srbija je na dobrom putu a to je put koji nas upravo vodi u EU.

Ivana

31.08.2020. 13:33

Nadam se da je Angela Merkel bila dovoljno iskrena i da shvata da Srbija nece dozvoliti ucene i pritiske zarad clanstva u EU da se odricemo svoje teritorije.

Ivana

31.08.2020. 22:35

Aleksandar Vučić je jedini koji zaista brani naše nacionalne interese i bori za ekonomski napredak, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Srbija svakako teži napretku i razvoju.