MINISTAR VULIN: Iskrenost osude zločina se meri presudama zločincima

Novosti online

25. 08. 2020. u 16:27

- POSLE 25 godina hrvatska država je priznala da je ubijanje šest nenaoružanih staraca zločin. Čuli smo i da je streljanje srpskih staraca u selu Grubori nanelo štetu Hrvatskoj, ali nismo čuli da je akcija "Oluja" u kojoj su ih pobili, zločin.

МИНИСТАР ВУЛИН: Искреност осуде злочина се мери пресудама злочинцима

Novosti

- Kada ubijete šest staraca to je šteta za Hrvatsku, kada proterate 250.000 Srba i ubijete 2.000 Srba, to je razlog za proslavu - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući obraćanje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na komemoraciji srpskim civilnim žrtvama u Gruborima kod Knina ubijenim 1995. godine u zločinačkoj operaciji "Oluja". 

- Svašta smo čuli, ali nismo čuli reči izvinjenja, nismo čuli ni reči objašnjenja zašto je bilo potrebno 25 godina da se zločin u Gruborima prizna. Nismo čuli zašto se Srbima već 25 godina ne omogućava povratak i nismo čuli zašto su zločinici iz Grubora pravosnažno oslobođeni svake odgovornosti. Iskrenost osude zločina ne meri se zakasnelim obilascima grobova već sudskim presudama ubicama koji su grobove iskopali - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!