PREDSEDNIK O HRTKOVCIMA: U politiku sam ušao na leto 1993. godine

Tanjug

21. 08. 2020. u 12:55

ПРЕДСЕДНИК О ХРТКОВЦИМА: У политику сам ушао на лето 1993. године

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, komentarišući optužbe Dragana Đilasa da je učestvovao u etničkom čišćenju Hrvata u Hrtkovcima, da je u politiku ušao na leto 1993. godine

Upitan kako vidi te Đilasove optužbe i kome odgovara plasiranje takvih stvari baš pred njegov put u Ameriku, Vučić je rekao da se tu mogu videti dve stvari:

Jedna je fabrikovanje laži na svakodnevnom nivou, pošto je, podseća, u politiku ušao na leto 1993, kada su sve te "njihove priče o ratovima gotovo bile završene, osim što su nas posle toga čekali sprski politički porazi i velika tragedija našeg naroda u Krajini i, posle, sve što se zbivalo na KiM".

Ali, kada nekoga mrze potpuno se zaborave, počinju da lažu i ne razmišljaju o posledicama, napomenuo je predsednik.

Druga, dobra stvar je, kaže, da ljudi mogu da vide da se oni koji to iznose ne rukovode ničim drugim, nego neistinama i mržnjom.

-Ipak, loše je što pokazuje da su spremni da idu protiv interesa svoje zemlje do krajnjih granica, samo da bi ostvarili sitan politički interes i ništa više. Ne znam šta više da kažem, nemoguće je na sve odgovoriti-naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (48)

Luka

21.08.2020. 14:23

Srbin sam koji živi u tuđini,pa događaje u Srbiji i oko Srbije mogu promatrati u širem kontekstu. Nemam političko opredeljenje pogotovo ne o ideologiji stranaka u Srbiji,ali moram reći da Srbija desetljećima nije imala poštenijeg iboljeg političara , a rekao bi državnika koji se tako strasno i mudro bori za nacionalne interese Srbije,Neka mu Bog podari snage i zdravlja ,jer je Srbiji nikad potebniji

KAlina

21.08.2020. 17:42

Djilas moze da iznosi lazi koliko hoce, vrlo dobro mi znamo da mu je to jedini nacin da se za njega cuje i da o njemu pisu mediji. Podrska Vucicu i njegovoj zdravoj i odgovornoj politici.

Marina

21.08.2020. 21:04

Đilas se malo pogubio u prostoru i vremenu. Izgleda da polako gubi inspiraciju za napade na predsednika Vučića... Mada, on samo jednog čoveka okrivljuje za sve, naravno bez argumenata....

Daliborka

22.08.2020. 07:03

Dragan Djilas svojim lažima ne može da zataška istinu, iako se svojski trudi u tome, ali mu to očigledno ne uspeva. Zaboravio da su laži kratke noge.