PREDSEDNIK O HRTKOVCIMA: U politiku sam ušao na leto 1993. godine

Tanjug

21. 08. 2020. u 12:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, komentarišući optužbe Dragana Đilasa da je učestvovao u etničkom čišćenju Hrvata u Hrtkovcima, da je u politiku ušao na leto 1993. godine

ПРЕДСЕДНИК О ХРТКОВЦИМА: У политику сам ушао на лето 1993. године

Foto: Tanjug

Upitan kako vidi te Đilasove optužbe i kome odgovara plasiranje takvih stvari baš pred njegov put u Ameriku, Vučić je rekao da se tu mogu videti dve stvari:

Jedna je fabrikovanje laži na svakodnevnom nivou, pošto je, podseća, u politiku ušao na leto 1993, kada su sve te "njihove priče o ratovima gotovo bile završene, osim što su nas posle toga čekali sprski politički porazi i velika tragedija našeg naroda u Krajini i, posle, sve što se zbivalo na KiM".

Ali, kada nekoga mrze potpuno se zaborave, počinju da lažu i ne razmišljaju o posledicama, napomenuo je predsednik.

Druga, dobra stvar je, kaže, da ljudi mogu da vide da se oni koji to iznose ne rukovode ničim drugim, nego neistinama i mržnjom.

-Ipak, loše je što pokazuje da su spremni da idu protiv interesa svoje zemlje do krajnjih granica, samo da bi ostvarili sitan politički interes i ništa više. Ne znam šta više da kažem, nemoguće je na sve odgovoriti-naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju